Založ si blog

Papalašizmus najvyššieho zrna, alebo – Boris Kollár sa vyfarbil.

 

Ozaj, čo to mal Matovič vo volebnom programe?

Boj s PAPALAŠIZMOM a rovnosť zo strany zákona pre všetkých?

No neviem, či to nemyslel opačne, teda niečo ako:

„Upevnime papalašizmus a zákony pre papalášov platiť nebudú!“

 

V súčasnej dobe sa udiali  prakticky neuveriteľné skutočnosti, o ktorých nás informujú médiá. Týkajú sa rôznych našich čelných predstaviteľov a funkcionárov. Najnovšie je to opäť náš známy predseda parlamentu Boris Kollár a dianie okolo neho.

Nestačilo, že za peniaze daňových poplatníkov, si vyváža svoje „pipky“ v štátnych limuzínach a zneužíva k tomu aj celú armádu svojich osobných strážcov, ktorých samozrejme platíme my. Nestačilo, že pri svojich súkromných avantúrach rozbil drahé služobné auto. Nestačilo, že pri takomto zneužívaní svojej funkcie došlo k vážnemu zraneniu viacerých osôb. Nestačilo, že týmto osobám je poskytovaná zdravotná starostlivosť z našich peňazí. Skrátka nestačilo. Pýtate sa prečo nestačilo? No pre to, že naši predstavitelia takéhoto typu sa neuspokoja s normálnym využívaním svojich privilégií tak, ako im prislúchajú v medziach zákona, morálky a slušnosti. To im nestačí! Oni sú predsa viac. Oni môžu predsa všetko. Oni sa nedajú ničím obmedzovať. A nejaké zákony, morálka, slušnosť, to sú pre nich cudzie slová, ktorých význam ani zďaleka nepoznajú a tak sa aj správajú.

Po nehode bol predseda parlamentu B.Kollár umiestnený s vážnym zranením v jednej bratislavskej nemocnici. To, že sa mu dostáva zo strany nemocnice a jej vedenia mimoriadna pozornosť, aká by sa nikomu z Vás nikdy nedostala,  hádam ani nemusím uvádzať.

Skôr ma zaujala nová skutočnosť, ktorú by som taktiež mohol zaradiť do siahodlhej kategórie „Nestačí im“ a ktorá bola publikovaná v dnešnej tlači (*1, *2, *3, ….). Konkrétne ide o incident, ktorý vznikol medzi „Kollárovimi mamičkami“ 🙂 a nemocničným personálom.

Nepochybne predseda parlamentu už pre okruh svojich priateľov oživil a zaviedol starý známy pojem, proti ktorému v nedávnych voľbách povstala prevažná väčšina spoločnosti a to „NAŠI ĽUDIA“ , teda ľudia, ktorí môžu všetko aj porušovať zákony a nariadenia, pričom slovo morálka im nič nehovorí.

 

Aj o Vás sa v nemocnici stará riaditeľ, alebo „Keď sa mi niečo nepáči volám hneď priamo riaditeľa“:

Nebudem sa zmieňovať o špičkovej starostlivosti, ktorá je venovaná predsedovi parlamentu B.Kolllárovi a ktorú by zrejme nedostal nik z nás. Nebudem sa venovať ani priestorom ,v ktorých je umiestnený.  Zrejme takáto starostlivosť a priestory bývajú venované „Našim ľuďom“. To ma teda nezaráža. Skôr ma zaráža prístup B.Kollára k nemocničnému personálu a skutočnosť, že aj napriek tomu, že mu je v porovnaní s ostatnými bežnými pacientmi venovaná zvýšená pozornosť, neváži si to, ale naopak ukazuje, aká je on „MAČO“, že všetci ho musia poslúchať a robiť budú to, čo im on prikáže. Nepochopím ,že keď bol nemocničným personálom upozornený na porušovanie platných pravidiel zo strany jeho družiek, rozčúlil sa a volal riaditeľa. Kde sme to. To je vrchol arogancie odkrývajúci skutočnú povahu predsedu  nášho parlamentu. Je to vrcholný papalašizmus „Našich ľudí“.                K postoju riaditeľa, ktorý sa údajne pridal na stranu Kollára a hrozil sestrám trestom, sa už ani vyjadrovať nebudem. Je evidentné, že sa Kollára bojí. Takže sme opäť tam, kde sme aj boli. Len sa vymenili osoby na funkciách.

 

Ako platia pravidlá pre každého rovnako, alebo „Návštevy v nemocnici“:

V čase mimoriadnej situácie z dôvodu šírenia sa koronavírusu a vysokej úmrtnosti po celom svete, boli aj na Slovensku prijaté mimoriadne opatrenia, ktorých dodržiavanie je zo strany vlády a príslušných kontrolnych orgánov prísne kontrolované a sankcionované. Mimoriadne prísne opatrenia platia aj v nemocniciach. Jedným z hlavných opatrení je zníženie mobility, nosenie rúšok, …. . Na základe toho sú  okrem iného, „prísne“ zakázané návštevy nemocničných pacientov. Pre pána Kollára to však neplatí! Jeho akože „priateľky“ k nemu chodia v priebehu celých 24 hodín, teda aj v noci! Ako k tomu prídu ostatní občania, ktorím v nemocniciach ležia chorí rodičia, deti, vnúčatá a nemôžu ich navštíviť? Ako k tomu prídu ľudia, ktorým v nemocniciach zomierajú príbuzní a nieje možné sa s nimi rozlúčiť? Je to vrchol arogancie a papalašizmu.               Svoj charakter a to, že z ľudí si robia len srandu a nedodržiavajú ani vlastné epidemiologické nariadenia jasne dokázali aj Matovič, Sulík, Remišová, ….. , ktorí si spravili v Kollárovej  nemocničnej izbe „dýchánek“ nazvaný aj stretnutie koaličnej rady. Hlavne, že Matovič denne vystupuje v televízii a vyzýva k dodržiavaniu nariadení v súvislosti s vírusom. Keď sa ho novinári spýtali, že prečo tam bol v nemocnici pri Kollárovi, keď návštevy sú zakázané, tak sa vyjadril nejako v tom zmysle, že on o tom nevedel. A to nevedel o svojich vlastných nariadeniach a pokynoch prijatých na základe týchto  jeho nariadení? Primitívna výhovorka.

 

Ako platia pravidlá pre každého rovnako, alebo „Nosenie rúšok“:

Podľa medializovaných informácií Kollárove ženské návštevy (teda, ak použijem slušné slová, lebo v niektorých médiách sú nazývané ako k….. *3), nielenže porušujú zákaz návštev v nemocničných priestoroch, ale naviac sa tam pohybujú aj bez rúšok. Ako je možné, že takáto skutočnosť nikomu z kompetentných neprekáža! Ako je možné, že je im to umožnené a nie je zjednaná náprava! Ako je možné, že občanom sa vyhrážajú pokutou až 1.600 € za nenosenie rúšok na verejnosti, pričom Kollárove „manželky“ toto nariadenie nerešpektujú a to dokonca v takom prostredí, ako je nemocničné. Je zrejmé, že tak Kollár, ako i jeho družky okato dávajú najavo, že sú niečo viac, ako my ostatní.

 

Ako platia pravidlá pre každého rovnako, alebo „Vstup do sesterskej izby“:

Naši ľudia – teda v danom prípade Kollárove priateľky nielenže nemusia dodržiavať zákaz návštev v nemocnici, nemusia nosiť ochranné prostriedky počas pobytu v nemocnici, ale môžu vstupovať aj tam, kde  bez dovolenia nemajú prístup ani v prípade, že by nebola pandémia. Tými priestormi myslím „sesterskú izbu“ určenú pre zdravotné sestry a iný nemocničný personál, kde podľa zverejnených informácií, Kollárove družky vstupovali. Však oni sú niečo viac, pre nich zákazy a nariadenia neplatia. Tie platia len pre obyčajných ľudí, ktorých politici potrebujú len keď sú voľby, aby ich znovu zvolili.

 

Sestra, ako je možné, že už 2 hodiny čakám na čaj!

Stalo sa aj Vám, že keď ste náhodu boli ako pacient v nemocnici, tak keď Ste si zmysleli, zavolali ste sestričku a prikázali Ste jej, aby Vám uvarila čaj? No zrejme nie, lebo každý vie, čo je povinnosťou sestry a varenie čaju medzi ne rozhodne nepatrí. A predstavte si, že sa nájdu aj také návštevy v nemocnici, ktoré ani nie sú pacientmi a prikážu zdravotnej sestre, že im má uvariť čaj! Dokonca sa začnú rozčuľovať, že na ten čaj už dlho čakajú. Nuž čo, nielen „NAŠI ĽUDIA“ sú niečo viac, ale aj ich partnerky sú na takéto zaobchádzanie zvyknuté. Proste budete nám slúžiť a hotovo.

 

Nie návštevy, ale ošetrovateľky:

Keďže sa proti Kollárovým nemocničným návštevám porušujúcim predpisy začali ozývať značne negatívne ohlasy verejnosti, prišiel s novou teóriou, že ženy, ktoré ho navštevujú nie sú vlastne návštevy, ale ošetrovateľky. Nakoľko on je tak zranený, že to potrebuje. No neviem. A ostatní zranení, ktorí ležia v danej nemocnici to nepotrebujú? A verím, že sú tam aj podstatne vážnejšie zranení, či chorí pacienti, ktorí by privítali taktiež takéto návštevy, alebo ak chcete ošetrovateľky (rodičov, deti, vnúčatá, ….). Nie je im to však umožnené. Čo na to poviete?  Čistý papalášizmus najhrubšieho zrna. Že to pochopili aj voliči „Sme rodina“ je vidieť aj na preferenciách danej strany, ktoré sa už pohybujú na hraniciach zvoliteľnosti.

 

Parlament – Vláda – Strany – NAŠI ĽUDIA a naše peniaze v cudzích peňaženkách:

Ak sa takto môže správať predseda parlamentu, tak potom čo čakáme od ostatných členov parlamentu, vlády, regionálnych, či straníckych funkcionárov? Od volieb neuplynul ani rok a už ich tú máme zas.  „NAŠICH ĽUDÍ“, hrajúcich sa na papalášov. Kedy to skončí? Keď pozerám na zloženie parlamentu, tak zrejme to tak ľahko nepôjde.

 

V parlamente sa nachádza množstvo poslancov, ktorí inteligenčne podlezú dokonca aj známu poslankyňu  „Romanu Tabak“ a to je už čo hovoriť. Ich ego je však v niektorých prípadoch tak veľké, že je ho možné len ťažko zmerať. S takýmto zložením národnej rady, to skutočne „nevytrhneme“. S našou vládou je to podobné, ako s parlamentom. Jediné ,čo sa vláde darí a za čo ju môžeme pochváliť, je rozviazanie rúk polícii a boj s korupciou. To však neznamená, že nastúpiť by mal Fico. Ten aj so svojou družinou tento štát už zničil dostatočne. To isté platí o Pellegriniho „Hlase – Sociálnej demokracii“ nakoľko je to len vľúdnejší Fico.

Možnože niektorí z čitateľov zas napíšu, že je potrebné sa zúčastňovať volieb a tam si zvoliť svojho zástupcu. To hej. Ale koho, keď na Slovensku v súčasnej dobe nie je žiadny charizmatický politik, ktorí by dokázal zjednotiť aspoň časť roztriešteného politického spektra,  bol by seriózny a dalo by sa mu aspoň trochu veriť, že to myslí vážne. Takže ako voliť, keď nemáte koho. Pri voľbách je to vždy len voľba menšieho zla, pritom výsledok ako vidíte nie je nikdy dobrý.

Problém vidím v tom, že do politiky a hlavne na jej čelné pozície sa dostávajú nie celkom seriózny ľudia, pričom čím zastávajú vyššiu funkciu tým sú stále viac skorumpovaní. Žiaľ zatiaľ stále platí. Prevažne je to tak, že čím vyššia funkcia v strane, tým je človek bezcharakternejší. V podstate všetci sa do politiky „hrabú“ len pre to, že sa tam snažia nabaliť. Všade sa kradne vo veľkom a to aj tam, kde by sme to neočakávali (napr. povestné peniaze poslanca Jánoša v „alobale“, a množstvo iných). Už len to, akými veľkými finančnými prostriedkami od štátu disponujú strany, ktoré sa dostanú do parlamentu, pôsobí značne korupčne. Sú to obrovské sumy vyplácané „ZBYTOČNE“ z nášho štátneho rozpočtu, s ktorými sa potom bezbreho šafári.

Strany by nemali od štátu dostávať žiadny finančný príspevok. Strany by si na svoju činnosť mali finančné prostriedky získavať tak, ako tomu bolo voľakedy, keď každý člen strany platil strane finančný príspevok, z ktorého bola strana financovaná. Len potom by sme videli, ako by sa zredukoval počet strán, ich funkcionárov a členov. V stane by ostali len takí, ktorí by mali skutočne záujem na presadzovaní jej programu. Žiaľ toto nehrozí, nakoľko žiadna zo strán sa len tak nevzdá bohatých pravidelných dotácií zo štátnych peňazí, teda z našich daní, ktoré platíme, aj keď s činnosťou tej, ktorej strany nie sme spokojní. No ale čo už, keď si to tak „NAŠI ĽUDIA“ zariadili, aby mali vždy plné vrecká peňazí, o ktoré sa nijak nezaslúžili a ktoré patrili iným ľuďom.

 

 

Vyhlásenie:

Tento článok vyjadruje len názory autora a jeho chápanie popisovanej situácie, ktoré získal v tom-ktorom čase,  z jemu dostupných informácií, pričom neobsahuje žiadne tvrdenia. Jeho cieľom nie je znevážiť, haniť, či inak poškodiť žiadny štát, politika, žiadnu, konkrétnu osobu, profesiu, či skupinu osôb, len slobodne vyjadriť svoj názor na danú situáciu, či spoločenský problém.

 

 

 

Zdroj:

*1 – https://www.topky.sk/cl/10/2012297/Zakaz–nezakaz–Borisa-Kollara-v-nemocnici-navstevuju-kamaratky–Hadky-so-sestrickami-

*2 – https://www.cas.sk/clanok/1056210/nocne-navstevy-u-borisa-kollara-milenky-vyskocili-na-sestry-sialene-sceny-v-nemocnici/

*3 – https://www.hlavnespravy.sk/predseda-parlamentu-kollar-podla-medii-prijima-v-nemocnici-nocne-zenske-navstevy-tvrde-slova-belousovovej-a-druckera/2360660

 

Nenávisť plodí len ďalšiu nenávisť!

08.03.2024

Tento blog mal hneď po jeho uverejnení veľmi slušnú čítanosť. Žiaľ približne po hodine bol odstránený! Pritom som sa ho snažil napísať čo najobjektívnejšie a držať sa len faktov bez toho, aby som sa prikláňal na jednu, či druhú stranu. Je to škoda. To je hlavný dôvod, prečo v Pravde svoje blogy už takmer nepíšem. Text blogu: Súčasná politická situácia v [...]

Platy ministrov vzlietli, zatiaľ čo platy občanov klopýtajú!

11.02.2024

V posledných dňoch nám tu robí tak opozícia, ako i koalícia nepekné divadlo. Opozícia v parlamente a koalícia v televízii. Správanie oboch nie je hodné nielen poslanca, či štátneho úradníka, ale ani tej najposlednejšej persóny, ktorá mená charakter, ani žiadne morálne zásady. Klame ako jedna, tak i druhá strana. Na obhajobu svojich tvrdení a v snahe dosiahnuť svoj cieľ [...]

Keď jeden tvrdí, že sú bombardované civilné a druhý vojenské ciele!

30.12.2023

V minulosti som na svoj blog v Pravde písal pomerne často a mal som svojich čitateľov, s ktorými som sa delil o svoje názory. Od doby, čo som napísal pár článkov vzťahujúcich sa k Ukrajine som nadobudol dojem, že s mojimi článkami vo vzťahu k čítanosti, či diskusným príspevkom bolo manipulované a to tak, že boli takpovediac „upozaďované“ a to i vrátane [...]

putin, kim

Putin podal Kimovi pomocnú ruku: Zablokoval dohľad OSN nad sankciami voči KĽDR

28.03.2024 22:10

Kroky Ruska podľa hovorcu amerického ministerstva zahraničných vecí Matthewa Millera "cynicky oslabujú" medzinárodný mier

Juraj Blanár

Blanár: Vstup do NATO bol významný krok, potvrdzujúci váhu aj dnes

28.03.2024 21:53

Aliancia je predovšetkým obranná a mierová organizácia, zdôraznil minister.

Izrael Palestína Hamas Vojna humanitárna pomoc

Súdny dvor nariadil Izraelu, aby nebránil humanitárnej pomoci smerujúcej do Gazy

28.03.2024 21:38

Hlavný súdny orgán OSN reagoval na podnety Juhoafrickej republiky. Tá obvinila Izrael z genocídy.

Tragická nehoda slovenského autobusu v Chorvátsku.

Autobus v JAR sa zrútil z mosta, zahynulo 45 cestujúcich

28.03.2024 21:15

Nehodu prežilo len osemročné dieťa, ktoré záchranári previezli s vážnymi zraneniami do nemocnice.

eduard

"Najväčšia hlúposť je diskutovať o hlúposti s hlúpymi" (Aristoteles).

Štatistiky blogu

Počet článkov: 165
Celková čítanosť: 1087688x
Priemerná čítanosť článkov: 6592x

Autor blogu

Kategórie