Založ si blog

Nezbláznili sme sa?

 

Už dlhšiu dobu som sa neozval, nakoľko si na chalupe, pri krbe vychutnávam ticho a kľud, pričom som si myslel, že to bude až do Nového roka.

No mýlil som sa, nakoľko našou spoločnosťou sa rúti problém za problémom a kauza za kauzou, takže aj napriek tomu, že som spočiatku odolával, nedá mi ostať ticho.

Problémov o ktorých by sa malo nielen písať, diskutovať, či dokonca kričať, aby ich počuli aj tí „hore“ a konečne niečo spravili je neúrekom.

O mnohých z nich sa hovorí, no reakciu na ne u našich papalášov  nejako nie je vidno.

 

Ja by som chcel dnes poukázať na jeden nie až tak vypuklý, no závažný problém, ktorým je skutočnosť, aké persóny sa dostali do nášho parlamentu, vlády, či kľúčových riadiacich pozícií.

Hovorilo sa, že strana SMER nielenže v rámci svojich vnútorných štruktúr pôsobí, ako firma, ale ako firma sa aj správa navonok.  Ňou menovaní členovia  vlády boli pod evidentným vplyvom rôznych zbohatlíkov a oligarchov, ktorým pomáhali plniť ich peňaženky, pričom vo výdatnej miere nezabúdali ani na svoje a nemuseli to byť len zlaté tehličky.

Voľbami sme to chceli zmeniť, no ako vidíme nezmenili sme takmer nič, skôr naopak.

 

Predošlí poslanci boli NENAŽRANÍ !

Noví poslanci sú taktiež NENAŽRANÍ !

Stará vláda bola NENAŽRANÁ !

Nová vláda je taktiež NENAŽRANÁ !

Vedúci funkcionári a úradníci za predošlej vlády, boli NENAŽRANÍ!

Noví sú NENAŽRANÍ taktiež!

(Aby som nekrivdil, možno nie všetci boli  a sú nenažraní, no málo ich rozhodne nebolo a nie je.)

 

Vrchol papalašizmu nám v nedávnej dobe ukázal predseda nášho parlamentu Boris Kollár a to nielen svojím chovaním v nemocnici, ale i otvorenými lyžiarskymi strediskami. Nie je však jediný a jeho kolegovia v parlamente, či vláde, mu nemajú čo vyčítať.

Skrátka bližšia košeľa kabátu a každý sa snaží naplniť si svoje vrecká. To už ani nehovorím o zmätkoch pri riadení opatrení na zvládnutie koronakrízy.

 

Rozumiem, že od zloženia parlamentu sa odvíja na základe volebných výsledkov aj zloženie vlády. Musím však skonštatovať, že tento parlament moc inteligenciou nevyniká. Poslancov, ako Romana Tabak, Jozef Pročko,  Monika Kozelová, …….. je tam neúrekom, ak nie väčšina.

 

Najnovšie máme prakticky takmer celú vládu v karanténe. Dôvod je jednoznačný, že nedodržiavajú to čo vyžadujú od nás, s tým rozdielom, že nás chcú za to trestať a oni to robia beztrestne.

 

Klinec po hlave bol zrejme trafený aj zistením, že podpredseda vlády Štefan Holý, ktorý je nominantom (pekne povedané) ženskej družiny predsedu parlamentu Kollára „Sme rodina“ žije v podstate v súčasnej dobe v Anglicku, odkiaľ dochádza na Slovensko.

 

To sme sa už úplne „ZBLÁZNILI“ ?

 

Podpredsedom vlády spravíme človeka, ktorý prakticky na Slovensku takmer nežil a nežije?? Po maturite študoval v Trnave a vo Viedni. Po ukončení štúdia vo Viedni, začal vo Viedni i pracovať. V súčasnosti sa jeho rodina zdržuje v Anglicku. Aký záujem môže mať človek, ktorý pobudol na Slovensku skutočne len málo a jeho rodina sa v súč. dobe zdržiava v Anglicku na tom, aby nezištne pracoval ako podpredseda vlády pre Slovensko? Zrejme žiadny a s najväčšou pravdepodobnosťou pôjde len čisto o zištné dôvody, teda naplniť si ešte viac svoju peňaženku a peňaženku oligarchu, či oligtarchov, ktorí mu toto teplé miestečko zabezpečili. Pekným príkladom môže byť víťazstvo Hollého firmy v zakázke na vypracovanie „Analýzy pre ŽSR“ v cene takmer 300 000 €, na ktorej neskôr spolupracoval s Poórovou firmou (bývalý mecenáš HZDS a neskôr SMERU).  Predseda parlamentu Kollár môže byť spokojný. Jeho nominant sa činí.

 

Holý sa však v súčasnosti dostal do hľadáčika verejnosti aj v súvislosti s koronavírusom a nakazením takmer celej vlády. Aj keď nebolo potvrdené, že osobou, ktorá členov vlády nakazila, je práve on, nič to nemení na skutočnosti, že približne pred niečo viac, ako týždňom sa vrátil z návštevy svojej rodiny v Anglicku, kde šarapatí už nový zmutovaný koronavírus, ktorý je podľa niektorých údajov až o 70% infekčnejší, ako jeho doterajšia podoba, v dôsledku čoho je až o 70% nebezpečnejší, ako pôvodný vírus. Holý pritom doposiaľ neuviedol, či dodržal platné pokyny a teda na Slovensko sa vrátil s platným negatívnym  PCR testom nie starším 72 hodín. V prípade, že tak neurobil mal ostať  po príchode na Slovensko 5 dní v domácej karanténe a následne absolvovať PCR test s cieľom zistenia, či je negatívny. Do uvedenej doby sa nemal s nikým stretávať a byť v karanténe. V karanténe však zjavne nebol. Bol však dva krát na vláde a naviac sa aktívne zúčastnil tlačovej besedy.

 

Ak to takto pôjde ďalej, do našej vlády si budeme môcť menovať aj Číňanov. Možno by to bolo aj lepšie, ako Slovákov zdržujúcich sa  v Anglicku. Číňania sú skutočne pružní a ekonomike rozumejú. Možno by sme sa z ich strany ani nemuseli obávať takého veľkého rozkrádania, aké sa tu praktizovalo doposiaľ, nakoľko v Číne sú tresty za korupciu mimoriadne prísne, takže tento jav tam až tak rozšírený nieje.

 

 

Vyhlásenie:

Tento článok vyjadruje len názory autora a jeho chápanie popisovanej situácie, ktoré získal v tom-ktorom čase,  z jemu dostupných informácií, pričom neobsahuje žiadne tvrdenia. Jeho cieľom nie je znevážiť, haniť, či inak poškodiť žiadny štát, politika, žiadnu, konkrétnu osobu, profesiu, či skupinu osôb, len slobodne vyjadriť svoj názor na danú situáciu, či spoločenský problém.

 

 

Zdroje:

*1 – https://dennikn.sk/2198815/vicepremier-holy-taji-ci-prisiel-z-britanie-s-negativnym-testom/?ref=mpm

*2 – https://www.aktuality.sk/clanok/797204/vicepremier-holy-pri-300-tisicovej-analyze-porazil-firmu-oligarchu-poora-ta-mu-potom-s-analyzou-pomahala/

*3 – https://e.dennikn.sk/1790078/stefan-holy-robil-s-firmou-od-poora-na-analyze-pre-zsr-za-300-tisic/

Ja nad čím sa zamyslieť!

12.04.2024

Keď si zvážime, že už v roku 2019 bol jeden deň, kedy vzlietlo až viac ako 230 tisíc dopravných lietadiel, naša snaha o obmedzovanie spaľovacích motorov v motorových vozidlách je ozaj smiešna. Je nad čím sa zamyslieť! Zobrazená mapka znázorňuje aktuálny stav momentálneho zahustenia leteckej premávky v danom okamihu. Zdroj: TikTok – [...]

To čo sme zažili my – to už naše deti nemajú šancu!

10.04.2024

Dnes sa mi dostali do rúk staré fotografie, ktoré navodili pekné spomienky na krásnu mladosť, ktorú som prežil a tak mi dovoľte trochu nostalgie. Začalo to fotografiami rôznych výrobkov z mojej mladosti, avšak najväčšie spomienky vyvolala fotografia zverejnená na videu z tanečných, ktorými si v danej dobe prešiel hádam každý mladý chlapec, či dievča. Bol začiatok [...]

Toto Vám nezabudnem, alebo vrchol arogancie v priamom prenose!

07.04.2024

Dúfam, že tento blog vydrží na titulke aspoň 30 minút a nie, ako môj posledný blog. Voľby sú za nami a dopadli ako dopadli. Ako obyčajne, časť obyvateľov je spokojná a časť nie. Voľby sú teda za nami a spoločnosť by sa mala ukľudniť a nie pokračovať v delení na zlých a dobrých, či inom. Všetci sme obyvatelia tejto krajiny a žabo-myšie vojny politikov a delenie [...]

Trump

Porota, ktorá rozhodne o Trumpovi v historickom procese, je už kompletná

18.04.2024 23:26

Porota sa vyberala zo stoviek potenciálnych členov na základe série otázok, ktoré majú zaručiť, že sa budú rozhodovať nestranne.

farmári, poľsko, traktory

Poľskí poľnohospodári nepúšťajú kamióny cez hraničné priechody s Ukrajinou

18.04.2024 21:37

Naďalej tak protestujú proti prílevu lacného obilia z Ukrajiny.

keňa, vojaci

V Keni zahynulo pri páde vojenského vrtuľníka desať ľudí, vrátane veliteľa armády

18.04.2024 20:56

Vrtuľník havaroval krátko po štarte a potom začal horieť.

turecko, zemetrasenie, tokat

Stred Turecka zasiahlo zemetrasenie. Poškodilo niekoľko budov

18.04.2024 20:03

Zatiaľ nie sú správy o úmrtiach alebo vážne zranených.

eduard

"Najväčšia hlúposť je diskutovať o hlúposti s hlúpymi" (Aristoteles).

Štatistiky blogu

Počet článkov: 168
Celková čítanosť: 1099161x
Priemerná čítanosť článkov: 6543x

Autor blogu

Kategórie