Založ si blog

Vláda samoľúbych diletantov.

S úžasom pozerám na to čo sa deje v našej vláde a parlamente. Keď to zoberiem ironicky, môžeme povedať to, čo sme v minulosti so závisťou hovorilo o Amerike a to, že sme krajina neobmedzených možností. A to skutočne sme, nakoľko to čo vystrája táto vláda sa vymyká zo všetkého. Nestačíme sa čudovať z ich postojov rozhodnutí, či správania.

Igor Matovič

Je predsedom vlády a v ľudovej slovesnoti získal mnoho mien, z ktorých ho viaceré skutočne vystihujú. Ako predseda vlády je nekompetentný. Nevie správne rozhodovať. Ministrov nespojuje, ale naopak rozdeľuje. Neznesie aby s dobrým nápadom priešiel niekto iný ako on a ak by aj prišiel zoberie ho a prisvojí si ho. O kritike ani nehovorím, tú neznesie vôbec. Ak by náhodou mal niekto iný názor, prípadne nebodaj by ho skritizoval, tak sa automaticky stáva jeho verejným nepriateľom číslo „1“. Je typickým narcisom. Veľmi rád sa počúva a je tvrdohlavý. Hovorí zdlhavo o nepodstatných veciach, ktoré rád opakuje. Často sa bezdôvodne uráža. Skrátka nie je to typ človeka, ktorý by mal viesť vládu. Musím však priznať, že rozviazal ruky polícii, ktorá môže konať, respektíve nespravil nič, aby jej ruky zviazal, čo hodnotím ako jednu z jeho mála aktivít vysoko pozitívne. Dúfajme, že aj prokuratúra pod novým vedením bude pracovať tak, ako má. V značnej miere je však vidieť jeho politické „obchodovanie“ s predsedom parlamentu Borisom Kollárom, čo taktiež do budúcna neveští nič dobré.

Richard Sulík

Je naším „presláveným“ ministrom hospodárstva. Presláveným však nie je úspechmi svojho rezortu, ale tým, že už v minulosti, keď bol členom vlády Ivety Radičovej, tak túto vládu pre svoju nadutosť a blbosť položil. To mu však zrejme nestačilo a o rozpad koalície sa už nejaký ten deň celkom úspešne pokúša. Zatiaľ mu to nevyšlo, no viditeľne zdarne na tom pracuje naďalej. To, že si nerozumie s predsedom vlády Matovičom sa dá pochopiť, nakoľko kto vysloví iný názor, ako Matovič, tak ten je nepriateľ. Sulík je veľmi čudná persóna, ktorá evidentne myslí len na seba a jemu podobných. Jeho charakter sa pekne ukázal na opakovaných raňajkách s Kočnerom. Zbytočne sa ospravedlnil – ospravedlnenie jeho charakter nezmenilo. Človek takýchto kvalít nemá čo riadiť štát. To, že Sulík v podstate absolútne „s.re“ na tento štát a ľudí v ňom je vidieť aj v tom, že v čase kedy štát potrebuje skutočne pevné kormidlo, aby sa mu podarilo zvládať problémy vznikajúce v dôsledku celosvetovej pandémie spôsobenej COVIDOM sa on vyberie hneď po Vianociach na dovolenku do Dubaja a je tam až do Troch kráľov. Je to obyčajný technokrat, ktorého zaujímajú len čísla a pôžitky, ktoré si však môže dovoliť len on a jemu podobní. Počas svojej neprítomnosti absentoval až na 4 rokovaniach vlády, čo ho vôbec netrápi – veď čo tam po ostatných hlavne, že sa mám dobre „JA“. Tak sa správal aj Kočner. Možno predsa od neho Sulík na tých spoločných  raňajkách pochytil. Skrátka Sulík nie je osoba, ktorej by záležalo na tom, aby to v štáte klapalo a aby sa aspoň trochu obetoval v prospech svojej funkcie. Na svojom mieste nemá čo robiť.

Štefan Holý

Je podpredsedom vlády pre legislatívu a strategické plánovanie. Do vlády sa dostal na základe nominácie strany Sme rodina – teda Borisa Kollára. V jeho typicky „PAPALÁŠKOM“ správaní nezaprie svojho politického chlebodárcu Borisa Kollára: Ten nám posledne svoje papalášske správanie predviedol vo vzťahu k vyvážaniu „krásavíc“ v služobnom motorovom vozidle, ako i správaní sa k personálu nemocnice, v ktorej bol po nehode liečený. Skrátka „jablko“ napadá ďaleko. Ďalším prejavom jeho papalašizmu, ktorý však už nieje len nemravný, ale ohrozuje aj zdravie a životy iných, je skutočnosť, že menovaný dochádza pravidelne opakovane zo Slovenska za svojou rodinou do Anglicka a to aj v čase keď tu platia prísne COVID opatrenia. Avšak ani to, ako keby nestačilo. Holý po príchode z Anglicka zrejme ani nepodroboval testom, aby a vylúčila skutočnosť, že je infikovaný COVIDOM. – nakoľko my PAPALÁŠI“ môžeme predsa všetko! Keď novinári neúnavne takmer 3 týždne dotierali otázkami, ako je to s jeho testovaním, bolo prostredníctvom hlavného hygienika oznámené, že Holému bola udelená výnimka. Tak to je už vrchol. Alebo ešte nie. Predsa následne ochorelo množstvo členov na COVID. Za takéto nezodpovedné papalášske konanie by iného stíhali a zrejme aj zavreli, no u papaláša Holého je to všetko v poriadku. Však je to Kollárov chránenec a Matovič s Kollárom musí dobre vychádzať, aby mohli ďalej robiť požadované politické obchody. No neviem je tu aj druhý aspekt a to, že ako môže Holému záležať na našej krajine, keď jeho rodina žije v Anglicku, kde sa po skončení výkonu svojej funkcie vo vláde, zrejme vráti aj on. Tu bo berie len ako „fušku“ z ktorej je potrebné čo najviac vyťažiť. Potrebujeme takýchto ľudí vo vláde? V čom sú Slovensku užitoční? Plnia len svoje vrecká a vrecká svojich politických mecenášov. Zobuďme sa.

Euard Heger

Minister financií. Kam vietor, tam plášť. Lepšie povedané Kam Matovič, tam Heger.

Marek Krajčí

Minister zdravotníctva. Nerozhodný, nekompetentný. To isté, ako Hegor, teda Kam Matovič, tam Krajčí. Záleží mu len na tom, aby boli v riadiacich funkciách veriaci (kresťania), čo nie je správne. Potrebujeme odborníkov a to bez ohľadu na to či sú veriaci, alebo nie.

Jaroslav Naď

Minister obrany. Absolútne nekompetentný, rád by rozkazoval. Jediné čo vie, je pchať sa Američanom do zadných partií tela a preto zrejme musí chodiť s toaletným papierom. Teraz, keď v dôsledku COVID pandémie možno budeme potrebovať klasické poľné nemocnice, zisťujeme že také nemáme. Hlavne však, že máme vrtuľníky „Black Hawk“, ktoré Slovensko nepotrebuje. To nevadí, že boli drahé a že ich nepotrebujeme, však ich predsa môžeme poslať na nejakú misiu NATO. Peňazí máme predsa dosť.

Branislav Ghrohling

Minister školstva, vedy, výskumu a športu. Ako absolvent Strednej priemyselnej školy obuvníckej v obore navrhovania a výroby obuvi a galantérneho tovaru v Partizánskom a neskôr absolvent súkromnej  Panaeuropskej vysokej školy  v Bratislave, podnikal v oblasti visage a maskérstvo. Školstvo je mu však zrejme dosť vzdialené. Hlavne, že nosí okuliare za hlavou, aby na seba upútaval a darí sa.

Mária Kolíková

Ministerka spravodlivosti, to skutočne nemá ľahké. Keďže je nominantkou najmenšej strany „ZA ĽUDÍ“, ku ktorej sa Matovič nespráva tak priateľsky, ako napríklad k „SME RODINA“, nie je jednoduché niečo  zmysluplné presadiť. Aj na priek tomu sa jej v súdnictve podarilo zopár zmien, ktoré možno hodnotiť pozitívne.

 

 

 

 

Vyhlásenie:

Tento článok vyjadruje len názory autora a jeho chápanie popisovanej situácie, ktoré získal v tom-ktorom čase,  z jemu dostupných informácií, pričom neobsahuje žiadne tvrdenia. Jeho cieľom nie je znevážiť, haniť, či inak poškodiť žiadny štát, politika, žiadnu, konkrétnu osobu, profesiu, či skupinu osôb, len slobodne vyjadriť svoj názor na danú situáciu, či spoločenský problém.

 

 

Zdroje:

*1 – https://dennikn.sk/2216875/preco-sulik-chybal-na-styroch-online-vladach-bol-v-dubaji-tvrdi-ze-mal-problem-so-signalom/

*2 – https://dennikn.sk/2197536/pozitivny-vicepremier-holy-sa-pred-osmimi-dnami-vratil-z-velkej-britanie-lieta-tam-za-rodinou-nespekulujme-hovori/

*3 – https://www.tvnoviny.sk/domace/2017538_vicepremier-holy-ma-vynimku-pri-navrate-z-britanie-nemusi-ani-na-test-ani-do-karanteny

*4 – https://www.hlavnespravy.sk/jaroslav-nad-obranne-vydavky-tento-rok-pravdepodobne-dosiahnu-po-prvy-raz-2-hdp/2392098

*5 – https://www.startitup.sk/aktualne-minister-nad-ponuka-financnu-odmenu-za-poskytnutie-informacii-o-uniku-lekarskej-spravy-lucanskeho/

 

Pán minister Drucker zaperlil.

21.04.2024

Pozerám reláciu „O 5 minút 12“ v ktorej je ako jeden z hostí JUDr. Ing. Tomáš Drucker, ktorý na mňa vždy pôsobil ako nemastný neslaný. Z jeho pôsobenia vo vedúcich postoch som nemal nikdy dojem, že odvádza skutočne dobrú prácu. No o tom nechcem písať. Poďme späť k spomínanej relácii. V jednom z bodov zameraných k problematike školstva pán minister Drucker [...]

Ja nad čím sa zamyslieť!

12.04.2024

Keď si zvážime, že už v roku 2019 bol jeden deň, kedy vzlietlo až viac ako 230 tisíc dopravných lietadiel, naša snaha o obmedzovanie spaľovacích motorov v motorových vozidlách je ozaj smiešna. Je nad čím sa zamyslieť! Zobrazená mapka znázorňuje aktuálny stav momentálneho zahustenia leteckej premávky v danom okamihu. Zdroj: TikTok – [...]

To čo sme zažili my – to už naše deti nemajú šancu!

10.04.2024

Dnes sa mi dostali do rúk staré fotografie, ktoré navodili pekné spomienky na krásnu mladosť, ktorú som prežil a tak mi dovoľte trochu nostalgie. Začalo to fotografiami rôznych výrobkov z mojej mladosti, avšak najväčšie spomienky vyvolala fotografia zverejnená na videu z tanečných, ktorými si v danej dobe prešiel hádam každý mladý chlapec, či dievča. Bol začiatok [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

eduard

"Najväčšia hlúposť je diskutovať o hlúposti s hlúpymi" (Aristoteles).

Štatistiky blogu

Počet článkov: 169
Celková čítanosť: 1102862x
Priemerná čítanosť článkov: 6526x

Autor blogu

Kategórie