Založ si blog

Čoho sme vlastne dosiahli a kam to smeruje?

Sledujúc stále sa zhoršujúcu politickú, ekonomickú, ale hlavne sociálnu situáciu nielen na území Slovenska, ale i celej EÚ, musím sa pridať k tým, ktorí sa stále častejšie pýtajú „Čoho sme vlastne dosiahli“ vyhlásením nezmyselných sankcií voči Rusku?

Chápem nášho vyplašeného čelného predstaviteľa, ktorého nik neuznával a nevšímal si ho, pokiaľ náhodou neprišiel na to, že ak bude vychvaľovať a megalomansky podporovať Ukrajinu a nezabudne  pritom štvať proti Rusku, bude hviezda. Lebo jediné, čo predtým dokázal bolo, že v TV vypotil výrok,  v zmysle že „Premieňame holuby zo strechy na holuby v rukách“. Len zabudol, že štát nie je holubník! A bojím sa, že v rukách mu po tých holuboch aj zrejme niečo ostane.

Ale vrátim sa k téme. Čo sme vlastne nezmyselnými sankciami voči Rusku dosiahli?

Sankcie jednoznačne viac poškodzujú Slovensko a celú EU, ako Rusko, proti ktorému boli namierené. Naopak, občas sa aj naše média pomýlia a dozvieme sa pravdu, že Putin má v dôsledku vojny a sankcií viac peňazí ako rátal. Malo by to byť dôsledkom toho, že vojnou a sankciami rapídne stúpla cena ropy. Tieto údaje sa môžeme dozvedieť od nie práve priateľa Ruska, akým je napr. I.Mikloš, ktorý  na YT v podcaste „Nechať Rusom ukrajinské územie?“ uvádza, že Putin má viac peňazí z ropy, ako predpokladal, že bude mať, preto môže kompenzovať dôsledky zvyšovaním rôznych dávok pre ruské obyvateľstvo. Tak to rozhodne obyvatelia Slovenska nemôžu povedať, že by im bolo lepšie v dôsledku prerozdeľovania peňazí medzi obyvateľstvo!

Vysvetlite mi prosím potom zmysel tých sankcií, keď ten ,čo mal byť potrestaný, je na tom lepšie, ako ten ,čo trest udelil?  Vysvetlite mi, prečo má teda Rusko, ktoré malo trpieť po sankciách uvalených naň štátmi EÚ viac peňazí, ako pred sankciami, ktoré EÚ naň uvalila? Cieľ sankcií bol predsa opačný. Prinútiť Rusko, aby v dôsledku „OBROVSKÝCH“  finančných strát, bolo donútené ukončiť vojnu na Ukrajine. Výsledok je presne opačný. Rusko stále finančne posilňuje. Posilňuje však nielen finančne, ale i ekonomicky. Zvyšuje produkciu potravín a stáva sa stále viac a viac sebestačné. A to EÚ voči nemu prijala už „6.“ balíček sankcií.

Ako je to pritom na Slovensku a v krajinách EÚ, ktoré tak „tvrdohlavo“ pokračujú v „neúčinných“ sankciách voči Rusku? No nič moc. Finančné náklady obyvateľov stúpajú a životná úroveň prudko klesá! Naším politikom to však nevadí.

Takéto konanie nie je možné pochopiť a ani ospravedlniť!  Ibaže by to bol úmysel – čím horšie, tým lepšie. Keď to nie je v prospech EÚ a jej členských štátov, potom sa musíme spýtať ,v čí prospech títo ľudia konajú? Odpoveď je jednoduchá. Kto získa najviac, keď oslabí EÚ politicky, ekonomicky a naruší jej jednotu. Kto odpočúval lídrov Nemecka, svojich akože najväčších spojencov v Európe?

No a čo USA, podľa ktorých nôt EÚ skáče? Občas sa priamo, či sprostredkovanie zo zahraničných médií dozvieme zopár zaujímavých skutočností, o ktorých tu nemáme šancu byť informovaní. Napríklad včera som počúval na YT známeho politológa RNDr. Jána Baráneka v zaujímavom podcaste nazvanom „Šimpanzy so samopalmi“. Mimo iného tam uviedol, že na oficiálnych stránkach Bieleho domu sa prezident USA J.Biden zmienil, že keďže ceny paliva v USA tak stúpajú nevylučuje, že aby tento jav eliminovali, možno pristúpia k dovozu ruskej ropy!!!!! No tak to je gól! Čo ty na to Slovensko?  Čo ty na to ÉU?

Tak pozreli sme sa v stručnosti na situáciu v SR, EÚ, USA, RF a teraz čo na to samotná Ukrajina, o ktorej nedávno v médiách uviedli, že EÚ je pre ňu len bankomat. Doposiaľ sa mi nepodarilo nikde nájsť údaje, že by prestala odoberať plyn a ropu z RF. Ako je to možné? Tak nás nútia, aby sme prestali od Rusov odoberať plyn a ropu, lebo tým pomáhame Rusom financovať vojnu proti Ukrajine, ale oni tieto ruské suroviny naďalej odoberajú a je úplne jedno, odkiaľ ich fyzicky dostávajú.  Takže im nevadí, že sami financujú vojnu proti sebe? Alebo oni tieto suroviny potrebujú, tak to je v poriadku a Európa má peňazí dosť, tak na nej a jej obyvateľoch nezáleží?  Ak je tomu tak, potom je to zvláštna logika.

Ak to v stručnosti zhrniem. Čo sme teda bombastickými balíčkami opatrení proti RF dosiahli? Pravý opak toho, čo sme chceli. A kam to smeruje? Kde to skončí nevie povedať nik. Zatiaľ však je možné skonštatovať len to, že nezmyselné opatrenia EÚ viedli k poklesu životnej úrovne v štátoch EÚ a množstvu iných problémov, z ktorých ťažia iné štáty, vrátane Ruska, ktoré malo byť potrestané. Okrem toho asi málokto si uvedomuje, že po nezmyselnom sa odstavení ropovodu, nebude len tak jednoduché sa vrátiť k jeho sprevádzkovaniu. Vznikne množstvo veľkých technických problémov. Pokiaľ nedôjde k jeho zakonzervovaniu a napustenia napr. dusíkom, aby sa zastavila jeho korózia, dôjde pomerne rýchlo k jeho znehodnoteniu a po určitom čase už jeho využitie nebude možné. Keď si predstavíme cez ktoré územia boli trasy budované a koľko investícii na ne bolo vynaložené, tak s veľkou pravdepodobnosťou už novo budované nebudú. A čo potom Európa?

Nuž, ale keď som si vypočul už spomínaný príspevok RNDr. J.Baráneka „Šimpanzy so samopalmi“ to chápem.

Podľa vyjadrení opozičných politikov vykonali všetky štáty EÚ rôzne opatrenia na uľahčenie situácie pre ich obyvateľov. Teda upresním všetky okrem Slovenska (uvedené napr. P. Pellegrínim v dnešnom o 5 minút 12), Prečo našich politikov nezaujíma osud obyčajných obyvateľov nášho štátu? Prečo sa starajú viac o cudzích?  Je to normálne?

Ak to však pôjde takto ďalej, neviem, čo zostane z EÚ, ako sa bude žiť na Slovensku, z čoho som skutočne smutný, lebo projektu EÚ ,v ktorej by všetky štáty a národy žili šťastne a svorne ,som veril (aj keď mal a má svoje chybičky krásy).

 

 

 

Vyhlásenie:

Tento článok vyjadruje len názory autora a jeho chápanie popisovanej situácie, ktoré získal v tom-ktorom čase,  z jemu dostupných informácií, pričom neobsahuje žiadne tvrdenia. Jeho cieľom nie je znevážiť, haniť, či inak poškodiť žiadny štát, politika, žiadnu, konkrétnu osobu, profesiu, či skupinu osôb, len slobodne vyjadriť svoj názor na danú situáciu, či spoločenský problém.

Som jednoznačne proti každej vojne. Vo vzťahu k vojne na Ukrajine, túto nepodporujem a ani neschvaľujem, pričom som si vedomí, že je porušením medzinárodného práva. Som proti vedomému šíreniu nepravdivých informácií.

Pán minister Drucker zaperlil.

21.04.2024

Pozerám reláciu „O 5 minút 12“ v ktorej je ako jeden z hostí JUDr. Ing. Tomáš Drucker, ktorý na mňa vždy pôsobil ako nemastný neslaný. Z jeho pôsobenia vo vedúcich postoch som nemal nikdy dojem, že odvádza skutočne dobrú prácu. No o tom nechcem písať. Poďme späť k spomínanej relácii. V jednom z bodov zameraných k problematike školstva pán minister Drucker [...]

Ja nad čím sa zamyslieť!

12.04.2024

Keď si zvážime, že už v roku 2019 bol jeden deň, kedy vzlietlo až viac ako 230 tisíc dopravných lietadiel, naša snaha o obmedzovanie spaľovacích motorov v motorových vozidlách je ozaj smiešna. Je nad čím sa zamyslieť! Zobrazená mapka znázorňuje aktuálny stav momentálneho zahustenia leteckej premávky v danom okamihu. Zdroj: TikTok – [...]

To čo sme zažili my – to už naše deti nemajú šancu!

10.04.2024

Dnes sa mi dostali do rúk staré fotografie, ktoré navodili pekné spomienky na krásnu mladosť, ktorú som prežil a tak mi dovoľte trochu nostalgie. Začalo to fotografiami rôznych výrobkov z mojej mladosti, avšak najväčšie spomienky vyvolala fotografia zverejnená na videu z tanečných, ktorými si v danej dobe prešiel hádam každý mladý chlapec, či dievča. Bol začiatok [...]

vojna na Ukrajine, Charkov

Poľsko chce poslať Ukrajincov domov bojovať. Podľa ministra sú Poliaci pobúrení, keď vidia mladých z Ukrajiny vysedávať v ich kaviarňach

25.04.2024 06:24

Poľsko je pripravené pomôcť Ukrajine pri návrate mužov vo vojenskom veku, uviedol poľský minister obrany Wladyslaw Kosiniak-Kamysz.

SR ÚV MZ Fico Dolinková rokovanie kontrola TK BAX

Kontrolóri o stave zdravotníctva: Štát na jeho riadenie rezignoval, dôsledky pre pacientov sú alarmujúce

25.04.2024 06:05

Nemáme prehľad o financiách, nemodernizujeme a najakútnejším problémom je chýbajúci lekársky a ošetrovateľský personál.

vojna na Ukrajine, Bachmut

ONLINE: Pistorius: Rusi už vyrábajú viac zbraní, než potrebujú proti Ukrajine

25.04.2024 06:00

Veľká časť toho, čo sa vyrobí v ruských vojenských závodoch, nemieri na front na Ukrajine, ale končí v skladoch, tvrdí nemecký minister obrany Boris Pistorius.

Špióni

Kradnuté technológie, sabotáže aj plánované útoky. Európu zaplavujú čínski a ruskí špióni

25.04.2024 06:00

Špiónov, ktorí pracovali pre Čínu, zadržali v Británii aj v Nemecku. Ruských, ktorí pripravovali aj útoky, odhalila nemecká polícia.

eduard

"Najväčšia hlúposť je diskutovať o hlúposti s hlúpymi" (Aristoteles).

Štatistiky blogu

Počet článkov: 169
Celková čítanosť: 1102730x
Priemerná čítanosť článkov: 6525x

Autor blogu

Kategórie