Založ si blog

Len nás tam pustite a dôkazov bude ako húb po daždi

Vojna na Ukrajine, je hroznou tragédiou pre jej obyvateľov, no nielen pre nich. Trpí ňou celá Európa.

Len pred pár hodinami zasiahla územie Poľska raketa, o ktorej všetci vojnoví štváči hneď tvrdili, že išlo o ruskú raketu, ktorá zasiahla územie členského štátu NATO, že bola napadnutá územná celistvosť štátov NATO a že NATO by malo rázne odpovedať a aktivovať článok 5 zmluvy, čo by malo znamenať zo strany NATO, voči Rusku vojenskú odpoveď.

Väčšina redaktorov v slovenských TV, našej vlády, či médiá sa išli potrhať, ako už snovali pre Rusko tvrdú vojenskú odpoveď.

Pritom sa Rusi vyjadrili hneď, že o ich raketu nejde a nemajú s tým nič spoločné, nakoľko oni na územie Poľska nestrieľali a podľa zverejnených  záberov z miesta výbuchu sa jedná o strelu zo systému S-300, ktorú odpálila Ukrajina. Okrem iného to zdôvodňovali tým,  že raketa, ktorej trosky boli na záberoch nemá taký dolet, aby mohla po vypálení z Ruska, či Ruskom obsadených území priletieť až do Poľska. Nik ich však nepočúval.

Vyjadril sa aj ukrajinský prezident, ktorý ostro poprel, že by mohlo ísť o raketu, ktorú vystrelila ukrajinská armáda a z incidentu obvinil Rusko.

O pár hodín neskôr ich však zmrazili vyhlásenia prezidenta USA, prezidenta Poľska, či generálneho tajomníka NATO, že nešlo o raketu vypálenú z Ruska, ale raketu protivzdušného obranného systému S-300 BUK, ktorú vystrelila ukrajinská armáda.

Na slová ukrajinského prezidenta, ktorý stále trval na tom, že strieľalo Rusko a nie Ukrajina uviedol dokonca sám USA prezident, že to sú len jeho želania, ale dôkazy o tom nie sú žiadne. Naopak z doposiaľ získaných dôkazov sa potvrdzuje to, že raketu vystrelila Ukrajina.

Ukrajinský prezident, pre neho typicky arogantným spôsobom žiada, aby poľské orgány umožnili ukrajinským odborníkom preskúmať miesto výbuchu a jeho okolie a zúčastniť sa vyšetrovania. Pokiaľ sa mi dostali informácie, bolo mu to prisľúbené, takže onedlho môžeme čakať prudký zvrat vo vyšetrovaní. Dá sa predpokladať, že po dôsledne ohľadanom mieste výbuchu, vykonaného poľskými orgánmi počas ktorého neboli nájdené žiadne stopy po ruskej účasti, budú po ohľadaní miesta Ukrajincami nájdené v širšom okolí mnohé stopy z nejakej „ruskej“ rakety, ktorú Poliaci prehliadli. Skrátka Ukrajinci zrejme nájdu stôp po ruskej rakete, ako „húb po daždi“. Máme sa na čo tešiť. Smutné je len to, že to stále viac a viac graduje nepriateľstvo a možnosť rozšírenia konfliktu.

Je zaujímavé, že keď sa hovorilo, že išlo o raketu vystrelenú z Ruska, ma to byť veľmi závažný incident, smerujúci takmer k vojne. Avšak keď sa prišlo na to, že išlo o raketu vystrelenú Ukrajinou, tak ide o banalitu, ktorá nestojí takmer za zmienku. Omyly sa vraj stávajú a keďže nešlo zo strany Ukrajiny o úmysel, v podstate sa nič nestalo. No tak to sa nedá hodnotiť, ako rovnaký meter! Na druhej strane však súhlasím, že keď nešlo o úmysel, nie je z toho potrebné robiť zbytočné problémy.

v TV som videl množstvo horlivcov, ktorí by neváhali začať s Ruskom vojnu.  Zrejme im nevadí, že by začali zomierať naši muži, ženy, či deti a boli by zbytočne ohrozené naše domovy. Medzi najaktívnejších patril nejaký generál vo výslužbe Macko, ktorého som po prvý krát zaregistroval s tzv. „HOVNO.METOVOU“ aférou známou aj ako „fekálny fantom“. Najskôr malo Rusko takpovediac „po chlebe“, avšak keď zistil, že nie sú dôkazy proti Rusku a že to mala byť raketa vystrelená Ukrajinou, tak zmiernil avšak nakoniec dospel aj tak k názoru, že aj keď Rusko nestrieľalo, tak aj tak za všetko môže Rusko. Skutočne zaujímavá dedukcia. A to jeho prirovnanie s autom – no filozofický klenot. Ešte, že ten pán už neslúži v našej armáde.

Na záver mi dovoľte malé zamyslenie a menšiu špekuláciu.

Zopakujem, že vojna na Ukrajine je skutočne tragédiou. Avšak nielen z našich, ale i iných európskych, či amerických médií, je zrejmé, že po ruských ostreľovaniach ukrajinskej infraštruktúry je Ukrajina pred príchodom zimy v nezávidenia hodnej situácii. Zelenskyj musí niečo robiť a tak s pre neho typickou aroganciou a bezcitnosťou sa mohol snažiť si pomôcť tak, že by do vojny v ktorej jednoznačne prehráva zatiahol štáty NATO. To by mu zabezpečilo ochranu pred úplnou porážkou. Dosiahnuť to mohol veľmi jednoduchým spôsobom a to jednou raketovou strelou vyslanou na územie Poľska, teda členského štátu NATO.  No a potom už len stačilo deň dva počkať. Zrejme sa však prepočítal, nakoľko poľské orgány zverejnili pomerne podrobné snímky a video z danej udalosti. Zo zverejnených materiálov sa však dalo odborníkom jednoznačne zistiť, že strela nemohla byť vypálená z Ruska.  Poľské orgány, ktoré promtne zverejnili zábery z krátera a jeho okolia si zrejme neuvedomili, že tým v podstate poskytnú Rusku aliby.

 

Zdroj nebudem uvádzať, nakoľko sú toho plné noviny, či vysielania TV.

 

 

 

Vyhlásenie:

Tento článok vyjadruje len názory autora a jeho chápanie popisovanej situácie, ktoré získal v tom-ktorom čase,  z jemu dostupných informácií, pričom neobsahuje z jeho strany  žiadne tvrdenia. Jeho cieľom nie je znevážiť, haniť, či inak poškodiť žiadny štát, politika, žiadnu, konkrétnu osobu, profesiu, či skupinu osôb, len slobodne vyjadriť svoj názor na danú situáciu, či spoločenský problém.

Som jednoznačne proti každej vojne. Vo vzťahu k vojne na Ukrajine, túto nepodporujem a ani neschvaľujem, pričom som si vedomí, že je porušením medzinárodného práva. Taktiež som proti vedomému šíreniu nepravdivých informácií.

 

Nenávisť plodí len ďalšiu nenávisť!

08.03.2024

Tento blog mal hneď po jeho uverejnení veľmi slušnú čítanosť. Žiaľ približne po hodine bol odstránený! Pritom som sa ho snažil napísať čo najobjektívnejšie a držať sa len faktov bez toho, aby som sa prikláňal na jednu, či druhú stranu. Je to škoda. To je hlavný dôvod, prečo v Pravde svoje blogy už takmer nepíšem. Text blogu: Súčasná politická situácia v [...]

Platy ministrov vzlietli, zatiaľ čo platy občanov klopýtajú!

11.02.2024

V posledných dňoch nám tu robí tak opozícia, ako i koalícia nepekné divadlo. Opozícia v parlamente a koalícia v televízii. Správanie oboch nie je hodné nielen poslanca, či štátneho úradníka, ale ani tej najposlednejšej persóny, ktorá mená charakter, ani žiadne morálne zásady. Klame ako jedna, tak i druhá strana. Na obhajobu svojich tvrdení a v snahe dosiahnuť svoj cieľ [...]

Keď jeden tvrdí, že sú bombardované civilné a druhý vojenské ciele!

30.12.2023

V minulosti som na svoj blog v Pravde písal pomerne často a mal som svojich čitateľov, s ktorými som sa delil o svoje názory. Od doby, čo som napísal pár článkov vzťahujúcich sa k Ukrajine som nadobudol dojem, že s mojimi článkami vo vzťahu k čítanosti, či diskusným príspevkom bolo manipulované a to tak, že boli takpovediac „upozaďované“ a to i vrátane [...]

hlasovací preukaz

Hlasovací preukaz na prvé kolo volieb sa dá osobne vybaviť do piatka

19.03.2024 10:30

Vybaviť preukaz môže za voliča aj ním splnomocnená osoba.

Vladimir Putin, Moskva, Rusko

Útok na Volkova bol mrazivo účinný. Dokazuje návrat ruskej špionáže do studenej vojny

19.03.2024 10:25

Rusi do každej vojny vstúpili v zlom stave, potom ale postupne, vďaka vysokému počtu ľudí a nulovému rešpektu k ich strate, sa dostali do formy.

Jaroslav Haščák

V kauze Gorila opäť obvinili Haščáka a ďalšie osoby

19.03.2024 09:36, aktualizované: 09:57

Ide o trestné činy založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny či korupčné trestné činy.

Kurimany, zrútený most

Nemeckú statičku Sabine H. uznal súd za nevinnú v kauze spadnutého mosta na Spiši

19.03.2024 09:24

Tragédia si v novembri 2011 vyžiadala štyri ľudské obete a ďalších zranených.

eduard

"Najväčšia hlúposť je diskutovať o hlúposti s hlúpymi" (Aristoteles).

Štatistiky blogu

Počet článkov: 165
Celková čítanosť: 1086575x
Priemerná čítanosť článkov: 6585x

Autor blogu

Kategórie