Založ si blog

Nevadí ani vražda a pre istotu navrhneme imunitu.

Je tomu už zopár mesiacov, čo sa udiala v priestoroch saudsko-arabského konzulátu v Istambule mimoriadne krutá vražda novinára Džamála Chášakdžího. Tento žil  v exile v USA a na konzulát si prišiel len vymeniť doklady z dôvodu svadby. Vražda prebehla skutočne mimoriadne kruto, nakoľko po vražde mali jeho telo rozrezať a z priestorov konzulátu vyniesť po častiach v taškách. Vraždu mal údajne nariadiť priamo saudskoarabský princ, ktorý v svojej krajine vládne neobmedzenou mocou.

 

Túto vraždu jednoznačne odsúdil celý svet. Avšak USA, ktoré boli dovtedy so Saudkou Arábiou vo veľmi priateľskom vzťahu pre ich čulé kontakty v oblasti obchodovania s ropou a zbraňami, zaviedli voči nej len symbolické sankcie. Zrejme si nechceli pokaziť kladné obchodné saldo. Však „biznis je biznis“, čo tam nejaká vražda.

 

Čo sa však stalo.

Svet prišiel do krízy a USA súrne potrebovali, aby im ich verný spojenec Saudská Arábia začal dodávať viac ropy. Bolo to také dôležité, že USA prezident Biden sa rozhodol osobne navštíviť saudskoarabského korunného princa. Stalo sa však to, čo nik nečakal. Korunný princ sa s ním moc nebavil a jeho požiadavkám nevyhovel. Súhlasil len s dodaním nejakých pár symbolických tankerov, no nie toho, čo požadoval Biden.  To sa stalo snáď po prvý krát, že USA nebolo vyhovené. Keď USA prezident odchádzal, rozhodne mu nebolo do spevu a ani tanca. Nemyslím tým jeho vek, ale ako pochodil.

USA požadovali od Saudskej arábie, aby neznižovala ťažbu ropy, nakoľko by to nahrávalo Rusku. Žiaľ ani v tomto bode im Saudská Arábia nevyhovela. Takže Biden mal nad čím rozmýšľať.

 

Dnes sa dozvedáme, že americká administratíva navrhuje vo vzťahu k predmetnej vražde pre saudskoarabského vodcu „IMUNITU“ !!! Tak to by hádam nik nečakal. A ako pekne to zdôvodňujú. Však zdôvodniť sa dá všetko.

Tu vidíme pravú tvár USA. Pokiaľ ide o biznis, tak tam nemôžu byť prekážkou žiadne hodnoty. Je úplne jedno, či je to ľudský život, či porušovanie ľudských práv. Biznis je biznis a všetko ostatné musí ísť z cesty.

Je zaujímavé, že o tejto informácii som sa v slovenskej tlači nedočítal a nepočul som o nej zatiaľ ani v slovenských TV programoch. To je tá sloboda informácií a objektívne informovanie na slovenský spôsob. O danom som čítal v českej tlači a počul v českej televízii.

 

 

Zdroj:

  1. https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/mohamed-bin-salman-mbs-saudska-arabie-dzamal-chasukdzi-usa-biden-imunita.A221118_094024_zahranicni_bro
  2. https://ct24.ceskatelevize.cz/svet/3544493-bidenova-vlada-navrhla-imunitu-pro-saudskoarabskeho-korunniho-prince-v-pripadu-vrazdy
  3. https://ct24.ceskatelevize.cz/svet/3535906-washington-prehodnoti-spojenectvi-se-saudskou-arabii-snizeni-produkce-ropy-nahrava

 

 

 

 

Vyhlásenie:

Tento článok vyjadruje len názory autora a jeho chápanie popisovanej situácie, ktoré získal v tom-ktorom čase,  z jemu dostupných informácií, pričom neobsahuje z jeho strany  žiadne tvrdenia. Jeho cieľom nie je znevážiť, haniť, či inak poškodiť žiadny štát, politika, žiadnu, konkrétnu osobu, profesiu, či skupinu osôb, len slobodne vyjadriť svoj názor na danú situáciu, či spoločenský problém.

Som jednoznačne proti každej vojne. Vo vzťahu k vojne na Ukrajine, túto nepodporujem a ani neschvaľujem, pričom som si vedomí, že je porušením medzinárodného práva. Taktiež som proti vedomému šíreniu nepravdivých informácií.

 

Nenávisť plodí len ďalšiu nenávisť!

08.03.2024

Tento blog mal hneď po jeho uverejnení veľmi slušnú čítanosť. Žiaľ približne po hodine bol odstránený! Pritom som sa ho snažil napísať čo najobjektívnejšie a držať sa len faktov bez toho, aby som sa prikláňal na jednu, či druhú stranu. Je to škoda. To je hlavný dôvod, prečo v Pravde svoje blogy už takmer nepíšem. Text blogu: Súčasná politická situácia v [...]

Platy ministrov vzlietli, zatiaľ čo platy občanov klopýtajú!

11.02.2024

V posledných dňoch nám tu robí tak opozícia, ako i koalícia nepekné divadlo. Opozícia v parlamente a koalícia v televízii. Správanie oboch nie je hodné nielen poslanca, či štátneho úradníka, ale ani tej najposlednejšej persóny, ktorá mená charakter, ani žiadne morálne zásady. Klame ako jedna, tak i druhá strana. Na obhajobu svojich tvrdení a v snahe dosiahnuť svoj cieľ [...]

Keď jeden tvrdí, že sú bombardované civilné a druhý vojenské ciele!

30.12.2023

V minulosti som na svoj blog v Pravde písal pomerne často a mal som svojich čitateľov, s ktorými som sa delil o svoje názory. Od doby, čo som napísal pár článkov vzťahujúcich sa k Ukrajine som nadobudol dojem, že s mojimi článkami vo vzťahu k čítanosti, či diskusným príspevkom bolo manipulované a to tak, že boli takpovediac „upozaďované“ a to i vrátane [...]

vojna na Ukrajine

ONLINE: Michel: Aby bol v Európe mier, musí sa pripraviť na vojnu. Volá po vojnovej ekonomike

19.03.2024 06:15, aktualizované: 07:16

Ak nebude reakcia EÚ správna a neposkytne Ukrajine dostatočnú podporu, aby zastavila Rusko, budeme ďalší na rade, tvrdí šéf Európskej rady Michel.

Putin

Putinov triumf odobrili hostia z AfD. Ako ruské voľby "monitorovali" extrémisti z Nemecka

19.03.2024 06:00

Aby prezidentským voľbám dodal zdanie legitimity, Putin si ako pozorovateľov pozval poslancov nemeckej strany AfD.

anketa, kandidáti na prezidenta 2024

ANKETA: Osem kandidátov na prezidenta odpovedalo na 19 otázok. Tu sú všetky odpovede

19.03.2024 06:00

Do ankety sa zapojilo 8 z 10 kandidátov. Líder SNS Andrej Danko sa vzdal v prospech Štefana Harabina. Milan Náhlik a Štefan Harabin do uzávierky neodpovedali.

anketa kandidati-kolaz

Veľká prezidentská anketa: Aké majú plány so Slovenskom a čo odkazujú mladým? Kandidáti odpovedali aj na to, kde budú bývať alebo či využijú vládny špeciál súkromne

19.03.2024 06:00

Kandidáti pre Pravdu opísali svoju víziu, predstavu o tom, aký má byť prezident a odpovedali na 19 kľúčových hodnotových otázok.

eduard

"Najväčšia hlúposť je diskutovať o hlúposti s hlúpymi" (Aristoteles).

Štatistiky blogu

Počet článkov: 165
Celková čítanosť: 1086558x
Priemerná čítanosť článkov: 6585x

Autor blogu

Kategórie