Založ si blog

Platy ministrov vzlietli, zatiaľ čo platy občanov klopýtajú!

V posledných dňoch nám tu robí tak opozícia, ako i koalícia nepekné divadlo. Opozícia v parlamente a koalícia v televízii. Správanie oboch nie je hodné nielen poslanca, či štátneho úradníka, ale ani tej najposlednejšej persóny, ktorá mená charakter, ani žiadne morálne zásady.

Klame ako jedna, tak i druhá strana. Na obhajobu svojich tvrdení a v snahe dosiahnuť svoj cieľ používajú vedome skreslené, či úplne nepravdivé fakty a pritom sa ani nezačervenajú. Normálnemu človeku sa musí obracať žalúdok.

No a korunu tomu nasadí koalícia, ktorej vláda si odsúhlasí pod rúškou zvýšenia tzv. „paušálnych náhrad“ neprimerane vysoké platy pre jej ministrov vrátane jej predsedu. Keby to bolo nejakých 500 €, čo tiež nie je zanedbateľný peniaz, ale aby premiér miesto 6.500 € dostával až 11.000 €, tak to je sila! Tak je to aj s podpredsedami vlády, ktorí miesto 6.000 € budú dostávať 10.000 €. Nezaostali ani ostatní členovia vlády, ktorým sa plasty zvyšujú na 8.600 €.  Z toho je vidieť, že vláda sa vie postarať a o koho, to si odpovedzte sami. No ale Slovensko je na tom evidentne moc dobre keď si to môžu dovoliť.

No a tie infantilné odôvodnenia, že to robia pre to nakoľko si musia “ uhrádzať náklady na cestovanie do regiónov ako obyčajní smrteľníci, teda z vlastného vrecka, pričom  stav je neprijateľný“ sú skutočne nehodné inteligentného človeka. Leda že by si mysleli, že tí pre ktorých sú takéto odôvodnenia určené nie sú dostatočne inteligentní a „zožerú“ to.

  • Už vidím, ako ministri jeden za druhým trpezlivo čakajú v rade na autobusovej stanici v Bratislave na príchod ich diaľkového spoja.  Po zakúpení lístkov, si voľný čas krátia čítaním dennej tlače. Po príchode autobusu nastúpia a pohodlne sa usadia. Počas cesty jeden z nich dokonca vstane, aby uvoľnil miesto mamičke s malým dieťaťom, ktorá potrebuje viac miesto na jeho opatrenie.  Po niekoľkých hodinách cestovania vysmiaty a oddýchnutí ministri  umožňujú vystúpiť bežným zákazníkom a potom vystupujú i oni. Ich administratíva vystupuje skromne za nimi. Jediní, ktorí sa predbehli boli ochrankári. Následne tajomníci ministrov zisťujú ktoré miestne spoje im môžu dopraviť do miesta, kde sa bude konať výjazdové zasadanie vlády. Po ukončení zasadania sa ministri presúvajú taxíkmi do hotela v ktorom sú ubytovaní. Je tu však problém. Mesto nemá toľko taxíkov, koľko je ministrov, takže niektorí musia čakať pokiaľ sa taxíky s prvými zákazníkmi vrátia. Len minister športu sa rozhodol, že on to dá peši. V hoteli si ministri objednajú držkovú  polievku, ….. .
  • Keďže si asi každý z nás vie predstaviť, koľko museli ministri za autobus a jedlo platiť (nakoľko ich tam neodviezla za štátne kolóna limuzín, využívajúca „tzv.“ práva výsostnej jazdy a na výjazdovom zasadaní si museli platiť všetky výdaje, ako strava a podobne), odôvodnenie takého rapídneho navýšenia ich platov formou tzv. paušálnych náhrad, je len logické a plne akceptovateľné.

Je pravda, že sa objavilo ešte jedno veľmi inteligentné odôvodnenie a to, že poslanci typu Pročka a jemu podobní nerobia v parlamente v podstate nič užitočné, len vykrikujú a dehonestujú túto inštitúciu a pritom brali väčší plat, ako ministri vlády.

  • No tak tu je jednoduchá pomoc. Nie zvyšovať plat členom vlády, ale naopak znižovať plat poslancom. Tým docielime požadovaný efekt, že poslanci budú zarábať menej, ako členovia vlády. No, ale toto riešenie zrejme nie je priechodné.

Keby naši poslanci vrátane našej vlády robili skutočne to čo majú a snažili sa robiť v prospech nášho štátu a jeho občanov verím,  že by im každý doprial aj 10 krát vyššie platy. Skutočnosť je však úplne iná.

V tomto štáte je takmer všetko čo má nejakú hodnotu, vybudované ešte za socializmu. Žiaľ ani to sa neudržiava a nemodernizuje. Tak sme sa dostali do stavu tesne pred kolapsom. Nefunkčné zdravotníctvo (niet lekárov, sestier, na vyšetrenie sa čaká aj viac ako rok, rozpadajúce sa nemocnice, ……), rozpadajúce sa železnice (havárie, vykoľajenia, zlý stav tratí, meškania, …..), problémové školstvo (zlý systém, málo učiteľov, …..), mosty v havárijnom stave, za 30 rokov nevieme postaviť diaľnice, …….. .

 

Zdroj:

  1. https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/698635-vlada-si-zvysila-mzdy-mesacne-ministri-dostanu-o-tisice-eur-viac-ficovi-plat-stupne-na-11-tisic-eur/

 

Vyhlásenie:
Tento článok vyjadruje len názory, či úvahy autora a jeho chápanie popisovanej situácie, ktoré získal v tom-ktorom čase, z jemu dostupných informácií, pričom neobsahuje z jeho strany žiadne neomylné tvrdenia. Boli v ňom použité i prvky fikcie. Jeho cieľom nie je znevážiť, haniť, či inak poškodiť žiadny štát, politika, žiadnu, konkrétnu osobu, profesiu, či skupinu osôb, len slobodne vyjadriť svoj názor na danú situáciu, či spoločenský problém.

Blog môže taktiež len zdieľať informácie o ktorých bloger nemá dôvod pochybovať, že nie sú pravdivé.

Som jednoznačne proti každej vojne. Vo vzťahu k vojne na Ukrajine, túto nepodporujem a ani neschvaľujem. 

Taktiež som proti vedomému šíreniu nepravdivých informácií.

 

 

13 ročné slovenské dievčatko, unesené a týrané 4 ukrajinskými tínedžerkami!

26.04.2024

Som zvedavý, koľko tu ten blog vydrží! Pritom v blogu sa snažím uvádzať len skutočnosti o ktorých som sa dočítal. No a keď o tom môžu písať nemecké a iné zahraničné médiá, nevidím dôvod, prečo by sme o tom nemali písať aj na Slovensku, odhliadnúc od toho, že sa to týka priamo slovenského občana! Nakoľko chcem mať ako taký prehľad o dianí vo [...]

Pán minister Drucker zaperlil.

21.04.2024

Pozerám reláciu „O 5 minút 12“ v ktorej je ako jeden z hostí JUDr. Ing. Tomáš Drucker, ktorý na mňa vždy pôsobil ako nemastný neslaný. Z jeho pôsobenia vo vedúcich postoch som nemal nikdy dojem, že odvádza skutočne dobrú prácu. No o tom nechcem písať. Poďme späť k spomínanej relácii. V jednom z bodov zameraných k problematike školstva pán minister Drucker [...]

Ja nad čím sa zamyslieť!

12.04.2024

Keď si zvážime, že už v roku 2019 bol jeden deň, kedy vzlietlo až viac ako 230 tisíc dopravných lietadiel, naša snaha o obmedzovanie spaľovacích motorov v motorových vozidlách je ozaj smiešna. Je nad čím sa zamyslieť! Zobrazená mapka znázorňuje aktuálny stav momentálneho zahustenia leteckej premávky v danom okamihu. Zdroj: TikTok – [...]

Abrams, Ukrajina

Tankom Abrams sa na Ukrajine nedarí. Vyskúšajú ruskú korytnačiu taktiku?

28.04.2024 06:00

Ukrajina dostala od USA 31 tankov Abrams M1A1. O päť už prišla a ďalšie tri boli poškodené.

parlament, PVV, rokovanie, Robert Fico, Peter Pellegrini, Milan Majerský, Tomáš Taraba

Získa Slovensko všetkých 6,4 miliárd z plánu obnovy? Úradníci vládu kritizujú, Fico sa spolieha na nové zákony

28.04.2024 06:00

Najviac omeškaných míľnikov a problémov s implementáciou opatrení majú rezorty zdravotníctva, spravodlivosti a životného prostredia či vnútra. Slovensko môže prísť o miliardy eur.

Gay, gej homosexuáli, LGBTI, dúhový pochod,

Nový iracký zákon proti homosexualite počíta s trestom až 15 rokov väzenia

28.04.2024 05:49

Cieľom zákona je "chrániť irackú spoločnosť pred morálnou skazenosťou a volaním po homosexualite, ktoré zachvátilo svet".

Žilina, polícia, riskantná jazda

Sedemnásťročného mladíka pri riskantnej jazde zastavili až policajné výstrely

27.04.2024 22:24

Vodič BMW na výzvy na zastavenie nereagoval, policajti museli použiť varovné výstrely.

eduard

"Najväčšia hlúposť je diskutovať o hlúposti s hlúpymi" (Aristoteles).

Štatistiky blogu

Počet článkov: 170
Celková čítanosť: 1106077x
Priemerná čítanosť článkov: 6506x

Autor blogu

Kategórie