Založ si blog

Nenávisť plodí len ďalšiu nenávisť!

 

Tento blog mal hneď po jeho uverejnení veľmi slušnú čítanosť. Žiaľ približne po hodine bol odstránený! Pritom som sa ho snažil napísať čo najobjektívnejšie a držať sa len faktov bez toho, aby som sa prikláňal na jednu, či druhú stranu. Je to škoda. To je hlavný dôvod, prečo v Pravde svoje blogy už takmer nepíšem.

Text blogu:

Súčasná politická situácia v Európe je značne problematická, pričom problémy sa čoraz vypuklejšie začínajú objavovať aj v ekonomickej oblasti. Žiaľ ,nie je to len Európa, kde vznikajú stále nové problémy. Dlhodobou negatívnou činnosťou niektorých štátov došlo k destabilizácii svetového poriadku a narušeniu ekonomickej rovnováhy. Situácia sa ešte zhoršila napadnutím Ukrajiny a vojnovými operáciami Izraela voči Palestínčanom.

Na svete je množstvo štátov. Koľko? Ich počet nie je celkom jednoduché stanoviť, ale podľa OSN, teda ak rátame aj Južný Sudán, Vatikán a Palestínu by ich malo byť 195.

Už dlhšiu dobu sa svetom, ale hlavne Európou šíri nenávisť! Nenávisť ani nie tak medzi bežnými ľuďmi, ale nenávisť, ktorú produkujú svojím konaním, vyjadrovaním, postojmi, rôzne štáty, rôzni „akože“ politici, či rôzne organizácie. Väčšina tejto nenávisti je zo strany značnej časti európskych politikov zameraná hlavne na Rusko.

Nebudem polemizovať, či je takéto správanie oprávnené, alebo nie. To nechám na každého, nech si zhodnotí sám. Samozrejme, k tomu, aby to hodnotil aspoň trochu objektívne, by mal spĺňať aspoň základný predpoklad a to na jednej strane poznanie objektívnej histórie a na druhej strane mať neskreslené informácie o súčasnom dianí. V tomto smere neodporúčam ani tak slovenské, či české zdroje mienkotvorných médií, v ktorých sa k objektívnym informáciám väčšinou nedostanete. Je to paradoxom, ale skôr odporúčam americké zdroje, ktoré sa v snahe o čo najväčšiu objektivitu opierajú o vojenských, ekonomických, či iných odborníkov a ľudí, ktorí sa priamo zúčastnili rôznych vojenských operácií, či zabezpečovali pre spravodajské služby, prípadne USA armádu, či NATO rôzne dohľady, analýzy a podobné vysoko odborné činnosti. Dobré je to potom ešte doplniť informáciami z Nemecka, či Francúzska. Výborné spravodajstvo v tomto smere má aj India. Čo som s tým chcel povedať? Hlavne to, že nie je správne počúvať len novinárov mainstreamu, ktorí sršia síru na ten, alebo onen štát, či politika a snažia sa tak šíriť len nenávisť. Aj keď novinár bol na niektorom mieste, v mnohých prípadoch vidí len to čo chce a taktiež informuje len o tom, o čom chce a čo zapadá do jeho manuálu, takže jeho informácia nemusí byť objektívna. No a tí naši takzvaní odborníci, neviem či by sa v normálnom živote uživili dokladaním horaliek do regálov v Kauflande.

Napríklad:

  • Príklad zo Slovenska: Jeden náš generál vo výslužbe, ktorý sa pasuje na neprekonateľného odborníka a je známy hlavne z tzv. „fekálnej“ aféry nám už takmer rok tvrdí, že Rusko už prehralo vojnu na celej čiare.
    • Aká je realita nech si posúdi každý sám!
    • Máme potom takýmto osobám a ich tvrdeniam veriť?
  • Príklad z EU: A nebudem uvádzať ani poslancov, ale spomeniem tvrdenia predstaviteľa v podstate najvplyvnejšej funkcie v rámci EU a to predsedkyne európskej komisie Ursuly von der Leyen, ktorá už takmer pred rokom tvrdila, že ruská armáda je v koncoch a musí rozoberať pračky či iné spotrebiče pre domácnosti, aby z nich montovala čipy do zbraní, lebo nemá čo dávať do zbraní.
    • Aká je realita nech si posúdi každý sám!
    • Máme potom takýmto osobám a ich tvrdeniam veriť?
  • Dávne tvrdenia mienkotvorných médií: Putin je vážne chorý, zostáva mu len pár mesiacov, ………………. . Porovnajte si jeho zdravotný, či mentálny stav napr. s USA prezidentom Bidenom, ktorý si pletie francúzskeho prezidenta, tvrdil, že sa rozprával s nem. kanc. Helmutom Kohlom (ten však zomrel v roku 2017). V Las Vegas si pomýlil francúzskeho prezidenta Emmanuela Macrona s jeho predchodcom Francoisom Mitterrandom, ktorý zomrel pred 28 rokmi, a navyše ho označil za prezidenta Nemecka.  Minulý rok v apríli si Biden v Írsku vo svojom prejave pomýlil All Blacks, národný ragbyový tím Nového Zélandu, s britskou vojenskou jednotkou Blacks and Tans, ……. . No a jeho pády a dezorientácie dlhodobo bavia celý internet.
    • Aká je realita vo vzťahu k duševnému zdraviu oboch prezidentov, nech si posúdi každý sám!
    • Máme potom takýmto osobám a ich tvrdeniam veriť?
  • Iné tvrdenia od poslancov, či novinárov publikované v médiách: Rusi už nemajú zbrane a posielajú svojich vojakov bojovať len s poľnými lopatkami. Rusi posielajú bojovať už aj deti a množstvo obdobných zvrátených tvrdení.
    • Aká je realita nech si posúdi každý sám!
    • Máme potom takýmto osobám a ich tvrdeniam veriť?

Potom sa mienkotvorne média čudujú, že ich väčšina ľudí ignoruje a uchyľuje sa k alternatíve. V takejto situácii v niektorých médiách, by sa skôr mali čudovať, ak by sa ľudia k tej alternatíve neuchyľovali.

Na záver uvediem ešte jeden najaktuálnejší príklad zatajovania informácií a v snahe podporovať šírenie nenávisti. Naše mienkotvorne médiá a to je jedno či je to TV, alebo tlač svorne tvrdia, že PUTIN a RUSKO, sú celosvetovo izolované, že Putina Rusi nenávidia a je tam proti nemu potláčaná opozícia.

Aká je však skutočná situácia si môžeme doložiť napríklad na takej významnej udalosti, ako bol „SVETOVÝ FESTIVAL MLÁDEŽE„, ktorý sa konal v dňoch 1. až 7.marca 2024 v ruskom letovisku SOČI. Rusko je také izolované, že na tomto festivale ním poriadanom sa zúčastnili podľa dostupných informácií zástupcovia až 180 krajín sveta!!! Takže keď naviažem na úvod ,v ktorom som písal, že na svete je 195 štátov, musím konštatovať, že na festivale sa nezúčastnili zástupcovia len 15 krajín!!! To je ale izolácia Ruska o ktorej nás naše médiá stále informujú, že?

Krátke video k danej téme si môžete pozrieť kliknutím na nižšie zobrazený obrázok.

No a poďme k druhému bodu, kde nám je tvrdené, že množstvo Rusov Putina nenávidí. Áno, nik na svete nie je všetkými len milovaný, ale vždy sa nájde časť ľudí, ktorá nenávidí. Horšie je, ak tá nenávisť prevyšuje. A ako je to aktuálne u Putina si môžete názorne pozrieť práve z reakcie desaťtisícov delegátov už spomínaného Svetového festivalu mládeže, ku ktorým mal príhovor pri príležitosti jeho skončenia. Je tam aj dobre vidieť reakciu zástupcov 180 štátov sveta na ich vzťah k Rusku.

Krátke video k danej téme si môžete pozrieť kliknutím na nižšie zobrazený obrázok.

Aby nebolo pochybnosti vojnu na Ukrajine, ako i napadnutie Ukrajiny Ruskom odsudzujem, nakoľko tu došlo k porušeniu medzinárodného práva. Tak by však mal byť odsudzovaný aj postup iných štátov, ktoré neoprávnene rozpútali vojny. Ak použijem však slová našej prezidentky, že „citlivo vníma“ ……, tak musím skonštatovať, že je potrebné aj citlivo vnímať príčiny, ktoré k neoprávnenému napadnutiu Ukrajiny a následnej vojne viedli.

 

Zdroj:

  1. Účasť na Svetovom festivale mládeže: https://www.tiktok.com/@marcel.gunar/video/7341861574036000032?_d=secCgYIASAHKAESPgo8npGmYe5G8F5EdDJ7s5rz7%2FhQ2OzoO%2BmmqM4X3FlZUAC%2FqURk9FOhALt8LIgNZLffMHWg4Qu6dh8DfBHiGgA%3D&_r=1&checksum=fdf0118490084f8b560f4a9e01422a6ae28e7df564fdcbd2193069867a73c503&preview_pb=0&sec_user_id=MS4wLjABAAAA8X7q0B26KhqM-YPyJLLJl-R8cVdub8HS-V1-tvEl_QnLRlQRr8x-tnCDih-fuv-z&share_app_id=1233&share_item_id=7341861574036000032&share_link_id=3a73d532-cc67-4f3c-9144-bf34e8b3ea96&sharer_language=sk&social_share_type=0&source=h5_m&timestamp=1709440854&u_code=e74i1ai2fdi7g3&ug_btm=b2001&ugbiz_name=MAIN&user_id=7214471000314037254&utm_campaign=client_share&utm_medium=android&utm_source=whatsapp
  2. Reakcia účastníkov festivalu na príhovor Putina: https://www.tiktok.com/@zde.je.tu.cenzura/video/7343313780048186656?_r=1&_t=8kTYANJWVij

 

Vyhlásenie:
Tento článok vyjadruje len názory, či úvahy autora a jeho chápanie popisovanej situácie, ktoré získal v tom-ktorom čase, z jemu dostupných informácií, pričom neobsahuje z jeho strany žiadne neomylné tvrdenia. Jeho cieľom nie je znevážiť, haniť, či inak poškodiť žiadny štát, politika, žiadnu, konkrétnu osobu, profesiu, či skupinu osôb, len slobodne vyjadriť svoj názor na danú situáciu, či spoločenský problém.

Blog môže taktiež len zdieľať informácie o ktorých bloger nemá dôvod pochybovať, že nie sú pravdivé.

Som jednoznačne proti každej vojne. Vo vzťahu k vojne na Ukrajine, túto nepodporujem a ani neschvaľujem. 

Taktiež som proti vedomému šíreniu nepravdivých informácií.

 

13 ročné slovenské dievčatko, unesené a týrané 4 ukrajinskými tínedžerkami!

26.04.2024

Som zvedavý, koľko tu ten blog vydrží! Pritom v blogu sa snažím uvádzať len skutočnosti o ktorých som sa dočítal. No a keď o tom môžu písať nemecké a iné zahraničné médiá, nevidím dôvod, prečo by sme o tom nemali písať aj na Slovensku, odhliadnúc od toho, že sa to týka priamo slovenského občana! Nakoľko chcem mať ako taký prehľad o dianí vo [...]

Pán minister Drucker zaperlil.

21.04.2024

Pozerám reláciu „O 5 minút 12“ v ktorej je ako jeden z hostí JUDr. Ing. Tomáš Drucker, ktorý na mňa vždy pôsobil ako nemastný neslaný. Z jeho pôsobenia vo vedúcich postoch som nemal nikdy dojem, že odvádza skutočne dobrú prácu. No o tom nechcem písať. Poďme späť k spomínanej relácii. V jednom z bodov zameraných k problematike školstva pán minister Drucker [...]

Ja nad čím sa zamyslieť!

12.04.2024

Keď si zvážime, že už v roku 2019 bol jeden deň, kedy vzlietlo až viac ako 230 tisíc dopravných lietadiel, naša snaha o obmedzovanie spaľovacích motorov v motorových vozidlách je ozaj smiešna. Je nad čím sa zamyslieť! Zobrazená mapka znázorňuje aktuálny stav momentálneho zahustenia leteckej premávky v danom okamihu. Zdroj: TikTok – [...]

Russia Lenin Death Anniversary

Ruskí komunisti zúria. Tvrdia, že Putinov obľúbený filozof bol silný zástanca fašizmu

28.04.2024 17:00

Komunisti žiadajú prokuratúru, aby posúdila tvorbu filozofa Ivana Iľjina. Riaditeľ školy, ktorú po ňom pomenovali, vidí v pozadí sprisahanie Západu.

spišiak

Ďalšia nehoda politika, Spišiak narazil do plota: Oslepilo ma slnko, vysypali sa na mňa papieriky

28.04.2024 16:54

Poslanec Progresívneho Slovenska Jaroslav Spišiak mal dopravnú nehodu, narazil do plota.

Titanic - fotografia ľadovca

Hodinky najbohatšieho muža na Titaniku sa predali za viac ako milión libier

28.04.2024 16:28

Zlaté vreckové hodinky, ktoré patrili najbohatšiemu cestujúcemu na palube Titaniku, sa predali za takmer 1,2 milióna libier.

fico, šimečka

Prieskum: Smer vedie, ale PS a Hlas sú blízko. V parlamente by boli aj SNS a Republika

28.04.2024 14:45

Najvyššie preferencie v apríli má strana Smer, ktorá by získala 21,1 percenta hlasov. V parlamente by bolo podľa prieskumu Focusu 7 strán.

eduard

"Najväčšia hlúposť je diskutovať o hlúposti s hlúpymi" (Aristoteles).

Štatistiky blogu

Počet článkov: 170
Celková čítanosť: 1106228x
Priemerná čítanosť článkov: 6507x

Autor blogu

Kategórie