Založ si blog

Sme len hlúpi, alebo ide o cielenú likvidáciu štátov EU?

Zaujalo ma vystúpenie maďarského ministra zahraničných vecí a obchodu Pétera Szijátró, ktorý sa vyjadril (podľa neho) k pokryteckej politike EÚ, ako i celého severoatlantického spoločenstva. Svoje tvrdenia konkretizoval na 3 konkrétnych príkladoch, týkajúcich sa „sankcií a celkových vzťahov“ voči Rusku. (Video si môžete pozrieť na konci blogu v časti „Zdroj“)

 

1. V roku 2014 podpísalo Maďarsko s ruskou spoločnosťou Rosatom zmluvu na výstavbu jadrovej elektrárne. Všetko zabezpečovali a aj v súčasnosti zabezpečujú Rusi. Aby to bolo v súlade so sankciami, fyzicky však na stavbe pracujú americkí, nemeckí a francúzski subdodávatelia, ktorým za vykonané práce však platia Rusi!

 

2. Obdobne tu máme tlak na to, aby Maďarsko (ale rovnako sa to týka aj ostatných štátov EÚ) v oblasti jadrovej energetiky nespolupracovalo s Ruskom. Konkrétne, aby sme nekupovali „jadrové palivo“ od Rusov. Kto bol však v minulom roku najväčším dodávateľom jadrového paliva pre USA? No predsa Rusko! USA pritom minuli na nákup „ruského“ uránu viac ako jednu miliardu dolárov!

 

3. Ďalším príkladom je ropa. Západoeurópania sú na seba „veľmi hrdí“, nakoľko oficiálne tvrdia „ZBAVILI SME SA RUSKEJ ROPY“! Keď sa na to však pozrieme bližšie, tak podiel ruskej ropy kupovanej Indiou pred vojnovým konfliktom bol menší ako jedno percento. Teraz je to takmer 40 percent! Pred vojnovým konfliktom EÚ od Indie vôbec nenakupovala ropu. V súčasnosti je však EÚ „najväčším odberateľom“ indickej ropy! Maďarsko však túto ropu nekupuje, ale kupujú ju iné štáty EÚ, ktoré však hovoria, že nekupujú ruskú ropu. (Takže Rusi dodávajú ropu štátom EÚ naďalej, len s tým rozdielom, že štáty EÚ ju kupujú podstatne drahšie, cez rôznych sprostredkovateľov. Takú hlúposť proste nevymyslíš!)

<br/>
Čo z toho vyplýva?

 

1. Že pri nákupe niektorých surovín nie je možné obchádzať Rusko. Keď to nedokážu ani najväčšie, či najvyspelejšie štáty sveta, ako napr. USA, nedokáže to ani EÚ. Opačné tvrdenie je len zavádzanie.

2. Že nákup niektorých surovín musíme zabezpečovať aj z Ruska. Avšak to, že tieto nákupy vykonávame obchádzaním Ruska sprostredkovane cez iné štáty, je nielen pokrytecké, ale i nelogické a pre EÚ značne  ekonomicky škodlivé, nakoľko v konečnom dôsledku aj tak platíme Rusku, len cez prostredníka, ktorý dostáva v podstate zadarmo províziu, ktorá nie je malá!

    • V takýchto prípadoch platíme za nakupované suroviny podstatne viac, v niektorých prípadoch až násobne, pričom Rusko, ktoré sme chceli akože potrestať sankciami, dostáva stále to ,čo potrebuje, len s tým rozdielom, že EÚ platí naviac aj províziu sprostredkovateľa.
    • Nejedná sa však len o jadrovú energetiku, či plyn, alebo ropu, aj keď práve ropa a plyn sú vo vzťahu k obyvateľstvu tým najmarkantnejším príkladom. Položme si otázku, prečo bol zničený „Nord Stream“, ktorý zabránil možným dodávkam plynu pre EÚ a tým nielen jej sebestačnosti v tejto komodite a ďalšiemu rozvoju ekonomiky EÚ? A položme si aj následnú otázku, kto z toho profituje? Alebo koho ohrozovala ekonomicky najvyspelejšia časť sveta, ktorou Európa bezo sporu bola a ktorá sa prudko naďalej rozvíjala? No nech si odpovie každý sám.
    • Takéto nelogické správanie je buď úmysel niekoho ,v koho EÚ vzhliada a koho radami sa riadi poškodiť, či zničiť EÚ, alebo EÚ riadia čistí diletanti. Iné vysvetlenie ma nenapadá.
    • V tejto súvislosti musím spomenúť, že Slovensko patrí v rámci EÚ medzi najplynofikovanejšie štáty, nakoľko veľkolepý projekt plynofikácie takmer všetkých domácností, ktorý sa nepodaril pre jeho obrovskú finančnú náročnosť zrealizovať ani vo vyspelých štátoch (bývalej) západnej Európy. Plyn bol nielen najlacnejšia a najekologickejšia forma vykurovania pre domácnosti, ale bol aj najspoľahlivejším a najstabilnejším zdrojom tepla. To bol dôvod, prečo sme na Slovensku v tejto oblasti boli na tom veľmi dobre a dostatok tepla si mohla dopriať každá domácnosť. To je práve dôvod, prečo odstrihnutím sa od „priameho nákupu“ ruského plynu na tom Slovensko stratí najviac! Úradníkov v EÚ to však netrápi! Oni sú zabezpečení. Samozrejme, že sa to netýka len domácností, ale i priemyslu.

3. Ekonomika štátov EÚ, vrátane životnej úrovne ich obyvateľov v dôsledku takejto politiky prudko klesajú.

4. EÚ je nútená sa obracať a tesnejšie spolupracovať so štátmi, ktoré boli jej konkurentami, pričom jej vývoj stagnuje, či klesá.

5. A čo takto Green Deal, pri ktorom sa dá polemizovať doslova v každom bode jeho tvrdení, či je pravdivé?  Však celá EÚ sa v rámci problémov, ktoré rieši podieľa len necelými 8%, pričom zvyšok sveta, ktorý sa podieľa až 92% sa o to nezaujíma! A pričom zrejme celá jeho filozofia je nepravdivá a zavádzajúca! Nie je to len snaha ako zničiť EÚ a jej obyvateľov a priemysel úplne zničiť?

6. A to už ani nespomínam to štvanie k vojne, zbrojenie, ktoré obávam sa, môže viesť k ďalšej vojne, ktorá by sa už mohla odohrávať aj na území našich štátov, čo by bolo hrozné a čo by si nikto so zdravým rozumom nemal prijať!

    • Nedá mi, aby som si v tejto súvislosti nespomenul na slová uznávaného francúzskeho generála a neskôr prezidenta Charles André Joseph Marie de Gaulle, známejšieho pod skráteným pomenovaním ako Charles de Gaulle. Ten povedal „Nezabúdajme, že Anglicko je ostrov a USA sú ďaleko!“ V dobe keď to vyslovil to síce malo trochu iný kontext no keď si tieto slová aktualizujeme na súčasnú situáciu môžeme dôjsť k odpovediam na množstvo našich otázok.

Z uvedeného mi skutočne vyplýva len jedna otázka a to: „Sme hlúpi, alebo ide o cielenú likvidáciu štátov EÚ“?    Odpovedať si musí každý sám!

 

Pre tých, ktorí to aj tak ešte nepochopili, možno doplňujúca otázka: „Kto si sám a dobrovoľne píli konár na ktorom sedí? Asi len ……….  . Odpovedať si musí taktiež každý sám!

 


Video z relácie v ktorej sa daný minister vyjadroval k problematike.

 

 

Vyhlásenie:
Tento článok vyjadruje len názory, či úvahy autora a jeho chápanie popisovanej situácie, ktoré získal v tom-ktorom čase, z jemu dostupných informácií, pričom neobsahuje z jeho strany žiadne neomylné tvrdenia. Jeho cieľom nie je znevážiť, haniť, či inak poškodiť žiadny štát, politika, žiadnu, konkrétnu osobu, profesiu, či skupinu osôb, len slobodne vyjadriť svoj názor na danú situáciu, či spoločenský problém.

Blog môže taktiež len zdieľať informácie o ktorých bloger nemá dôvod pochybovať, že nie sú pravdivé.

Som jednoznačne proti každej vojne. Vo vzťahu k vojne na Ukrajine, túto nepodporujem a ani neschvaľujem. 

Taktiež som proti vedomému šíreniu nepravdivých informácií.

Už sme to malé Švajčiarsko?

21.06.2024

Prišiel rok 1989, starý systém padá a k moci sa dostáva nový. Spoločnosť ovláda hnutie VPN a k moci sa postupne dostáva HZDS. Jeho predseda p. Mečiar, ktorý sa stal (po M.Číčovi) premiérom novovzniklého Slovenského štátu (rok 1990) nám sľúbil, že teraz tu budeme mať „Malé Švajčiarsko„, len si musíme chvíľu utiahnut opasky! Všetci sme boli plní [...]

Vážení, to je spravodajstvo?

01.06.2024

Neviem čo sa to deje s našou spoločnosťou. Nenávisť a intrigy ju čoraz viac rozdeľujú. Bez diskusie je to vec politických strán a mimovládok, ktoré niežeby situáciu ukľudňovali, ale naopak ju „hecujú“ k ešte väčšej vzájomnej nenávisti. No a nedávno sme videli ,kde to vedie. Kde ostala kultúra prejavu, slušnosť, tolerancia a snaha pomôcť ľuďom [...]

Neťahajme politiku a nenávisť do športu a nášho života vôbec!

25.05.2024

Tak Majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji 2024 skončili. Teda upresním, skončili pre našich hokejistov. Nechcem sa k danej téme nejako obsažne rozpisovať, avšak nedá mi nespomenúť niektoré skutočnosti, či poukázať na niektoré fakty. Našou hlúposťou, teda presnejšie niektorých našich politikov a hokejových funkcionárov, sme neumožnili časti našich hokejistov hrajúcich [...]

blesk, búrka, blesky, počasie

Pozor na vietor a prudký dážď. Meteorológovia varujú pred búrkami

21.06.2024 22:00

Na území celého Slovenska hrozia v piatok večer aj v sobotu búrky.

Medveď hnedý

Útoky medveďov na človeka v Japonsku sa množia. Ďalšou obeťou je stavebný robotník

21.06.2024 20:41

Medveď pravdepodobne zabil stavebného robotníka (58) v Japonsku. Muža našli v lese v prefektúre Nagano s rozsiahlymi poraneniami hlavy a chrbta.

vojna na Ukrajine, hroby, Charkov

NYT: Veľa mužov na Ukrajine sa skrýva. Obávajú sa, že ich nevycvičených pošlú na smrť

21.06.2024 18:35

Na Ukrajine žije mnoho mužov, ktorí sa skrývajú. Majú strach z odvodov do armády na obranu krajiny proti ruskej invázii. S niekoľkými z nich hovoril denník The New York Times (NYT).

Viktor Orbán

Nemecko už podľa Orbána 'nevonia a nevyzerá rovnako', zmenilo sa na multikultúrny svet

21.06.2024 18:21

Maďarský premiér Orbán počas návštevy Berlína povedal, že Nemecko sa v dôsledku migrácie zmenilo na "pestrofarebný, multikultúrny svet".

eduard

"Najväčšia hlúposť je diskutovať o hlúposti s hlúpymi" (Aristoteles).

Štatistiky blogu

Počet článkov: 176
Celková čítanosť: 1129372x
Priemerná čítanosť článkov: 6417x

Autor blogu

Kategórie