Založ si blog

Už sme to malé Švajčiarsko?

Prišiel rok 1989, starý systém padá a k moci sa dostáva nový. Spoločnosť ovláda hnutie VPN a k moci sa  postupne dostáva HZDS. Jeho predseda p. Mečiar, ktorý sa stal (po M.Číčovi)  premiérom novovzniklého Slovenského štátu (rok 1990) nám sľúbil, že teraz tu budeme mať „Malé Švajčiarsko„, len si musíme chvíľu utiahnut opasky!  Všetci sme boli plní entuziazmu a očakávaní lepšej budúcnosti.

Od danej doby už uplynulo dlhých 34 rokov. A čo sme dosiahli? Len to uťahovanie opaskov. Možno ani to by nebolo až tak zlé, keby sa tie opaky každoročne neuťahovali viac a viac. Už mi to pripomína ako ten skeč v ktorom učil muž svojho oslíka „nejesť“, no a keď ho to už konečne naučil oslík zdochol od hladu.

Problémy nemajú len obyvatelia, tie sú v každej sfére či je to zdravotníctvo, školstvo, starosť o dôchodcov, rozpadajúca sa infraštruktúra (mosty, žteleznice, …), za takmer 40 rokov sme nedokázali vybudovať „jednu“ diaľnicu cez Slovensko, …… .

O nič lepšia situácia nie je ani v občianskom spolužití, kde sa spoločnosť čoraz viac polarizuje a jednotlivé strany sa začínajú nenávidieť. To tu nikdy nebolo!

Ako sme neskôr zistili to pomyselné Švajčiarsko mali vždy len tí čo boli pri moci za Mečiara, Dzurindu a nasledujúcich vlád. To Švajčiarsko mali hlavne z rozpredaja štátneho majetku, ktorý sa predával pod cenu a obdobných činností (akých, to si vie každý domyslieť).  Preto sme tam kde sme!

No ja si takto Švajčiarsko nepredstavujem!

Aby som mohol viac priblížiť kde je Švajčiarsko a kde Slovensko, prikladám tabuľku EUROSTATU. Ako vidíte, z hodnotených štátov sme zaujali veľmi pekné až „posledné miesto“.

Myslíte si, že je to v poriadku?

 


Zdroj: Eurostat (Zverejnené na TikTok 20.6.2024)

 

Zdroj:

  1. Eurostat (Zverejnené na TikTok 20.6.2024 na linku: https://www.tiktok.com/@trader20.sk/video/7382237491148999968?_r=1&_t=8nMtQRAfbAe )

 

Vyhlásenie:
Tento článok vyjadruje len názory, či úvahy autora a jeho chápanie popisovanej situácie, ktoré získal v tom-ktorom čase, z jemu dostupných informácií, pričom neobsahuje z jeho strany žiadne neomylné tvrdenia. Jeho cieľom nie je znevážiť, haniť, či inak poškodiť žiadny štát, politika, žiadnu, konkrétnu osobu, profesiu, či skupinu osôb, len slobodne vyjadriť svoj názor na danú situáciu, či spoločenský problém.

Blog môže taktiež len zdieľať informácie o ktorých bloger nemá dôvod pochybovať, že nie sú pravdivé.

Som jednoznačne proti každej vojne. Vo vzťahu k vojne na Ukrajine, túto nepodporujem a ani neschvaľujem. 

Taktiež som proti vedomému šíreniu nepravdivých informácií.

Vážení, to je spravodajstvo?

01.06.2024

Neviem čo sa to deje s našou spoločnosťou. Nenávisť a intrigy ju čoraz viac rozdeľujú. Bez diskusie je to vec politických strán a mimovládok, ktoré niežeby situáciu ukľudňovali, ale naopak ju „hecujú“ k ešte väčšej vzájomnej nenávisti. No a nedávno sme videli ,kde to vedie. Kde ostala kultúra prejavu, slušnosť, tolerancia a snaha pomôcť ľuďom [...]

Neťahajme politiku a nenávisť do športu a nášho života vôbec!

25.05.2024

Tak Majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji 2024 skončili. Teda upresním, skončili pre našich hokejistov. Nechcem sa k danej téme nejako obsažne rozpisovať, avšak nedá mi nespomenúť niektoré skutočnosti, či poukázať na niektoré fakty. Našou hlúposťou, teda presnejšie niektorých našich politikov a hokejových funkcionárov, sme neumožnili časti našich hokejistov hrajúcich [...]

Sme len hlúpi, alebo ide o cielenú likvidáciu štátov EU?

19.05.2024

Zaujalo ma vystúpenie maďarského ministra zahraničných vecí a obchodu Pétera Szijátró, ktorý sa vyjadril (podľa neho) k pokryteckej politike EÚ, ako i celého severoatlantického spoločenstva. Svoje tvrdenia konkretizoval na 3 konkrétnych príkladoch, týkajúcich sa „sankcií a celkových vzťahov“ voči Rusku. (Video si môžete pozrieť na konci blogu v časti [...]

Ivan Korčok, prezidentské voľby, Mária Kolíková

Poslanci odvolali šéfov výborov Šipoša a Kolíkovú

27.06.2024 19:02

Návrhy na odvolanie podali koaliční poslanci. Oba návrhy podporilo 76 zo 79 hlasujúcich poslancov.

tibor gašpar

Novým podpredsedom Národnej rady SR bude Tibor Gašpar

27.06.2024 18:58

Post sa uvoľnil po odchode poslanca Blahu, ktorý sa funkcie vzdal po zvolení do Európskeho parlamentu.

internát, areál, Zobor

Dažďová smršť zatopila centrum mesta aj nemocnicu. Výťahy nefungovali, pacientov vynášali na poschodia ručne

27.06.2024 18:05

Mesto pod Zoborom ráta škody na státisíce eur. Novozámockú nemocnicu museli zatvoriť, operácie tam „stopli“. Hrozil jej dokonca energetický blackout.

SR nehoda zrážka autobus vlak mŕtvi NRX

Päť mŕtvych po tragickej nehode pri Nových Zámkoch. Náraz autobus roztrhol, rušeň zachvátili plamene

27.06.2024 17:56, aktualizované: 19:45

Nehoda sa stala v smere na Dvory nad Žitavou.

eduard

"Najväčšia hlúposť je diskutovať o hlúposti s hlúpymi" (Aristoteles).

Štatistiky blogu

Počet článkov: 176
Celková čítanosť: 1131707x
Priemerná čítanosť článkov: 6430x

Autor blogu

Kategórie