Založ si blog

Kto skutočne zasiahol ukrajinskú Detskú nemocnicu?

Práve došlo k pokusu o atentát na kandidáta na amerického prezidenta D.Trumpa. K tejto téme sa nebudem bližšie vyjadrovať, nakoľko viem, že o nej budú písať viacerí. Zaujal ma však profesionálny prístup ochranky na mieste, ktorá hneď po výstrele vedela presne čo robiť a robila to super. Vpravo bolo vidieť 2 ochrankárov, ktorí nie bežia, ale šprintujú k motorovému vozidlu, zatiaľ čo ochranka doslova „svojimi telami“ chránila prezidenta. D.Trump síce dosť zariskoval, že z hradby tiel ochrankárov ,ktorí ho kryli, vystrčil hlavu so zaťatou päsťou, čo síce bolo mimoriadne efektné, no taktiež mimoriadne riskantné. Zvážil však zrejme, že ten risk za to stojí, nakoľko mu to spraví skvelú reklamu, no a o tej foto ani nehovorím. Budú sa k tomu vyjadrovať aj odborníci a bude sa špekulovať, či ochrankári nemali byť bližšie k Trumpovi, aby ho mohli strhnúť na zem, či kryť vlastnými telami prípadne, ako sa mohol dostať strelec s dlhou zbraňou do budovy, ktorá bola na dostrel od miesta, kde vystupoval Trump ….. . Ale odborne to posúdiť, to je už na odborníkoch. V každom prípade však ochranka D.Trumpa postupovala inak, ako ochranka R.Fica, teda profesionálnejšie.

 

Vo svete sa však udialo viacero dôležitých udalostí. Jednou z nich bol aj summit NATO, ktorý sa konal vo Washingtone, pričom jednou z jeho hlavných tém bola aj podpora Ukrajiny, ktorá čelí ruskej agresii. Samitu sa zúčastnil aj V.Zelenskyj a ako tomu v jeho prípade býva, potreboval niečím ohúriť, či zburcovať zúčastnených a nakloniť ich na svoju stranu. Dôvodom bola skutočnosť, že už dlhšiu dobu z frontovej línie neprichádzajú pre neho priaznivé správy, nakoľko ruská armáda pomaly, ale nezadržateľne postupuje a darí sa jej dobíjať aj tzv. „nedobytné“ mestá, dediny, či oporné body. Takže pred konaním summitu NATO bolo potrebné ,ako som už uviedol, spraviť nejaký rozruch a niečím zaujať. (Prezidentovi J.Bidenovi sa to rozhodne podarilo, keď zasa zaperlil a uviedol ho, ako prezidenta PUTINA. To však bol rozruch Bidenov a nie Zelenského.)

 

Na základe informácií z webu som dospel k záveru, že ten rozruch a potvrdenie, aký je on „chlapík“ chcel spraviť tým, že prostredníctvom ukrajinskej spravodajskej služby chcel Rusku uniesť strategický bombardér „TU-22M3 a preletieť s ním na Ukrajinu. Pplk. v.v., Ing. Ivan Kratochvíl danú udalosť hodnotí ako spiknutie, kde chcela Ukrajina podplatiť ruského pilota daného bombardéru, za čo mu sľubovala 3 milióny dolárov a občianstvo v Taliansku. S takto získaným bombardérom, ktorý mal mať aj „jadrovú výzbroj“ malo byť touto „jadrovou výzbrojou“ zaútočené na vopred vytypované miesto na Ukrajine, či niektorom európskom štáte. Takže Ukrajina by bola za pomoci ukradnutého ruského bombardéru zaútočila „jadrovou zbraňou“ na svoje vlastné územie, či územie niektorého európskeho štátu. To by zadalo perfektnú zámienku štátom NATO, aby svojimi vojskami vtrhli nielen na Ukrajinu, ale hlavne do Ruska, nakoľko sa dopustilo už spomínaného jadrového útoku. To by zároveň pomohlo znížiť súčasný počet spojencov a prívržencov Ruska a obrátiť ich sympatie k NATO a Ukrajine. To v oblasti vojenskej spustilo už nezvratný proces smerujúci k v tom lepšom prípade k obmedzenej jadrovej vojne v Európe, či k 3.sv. vojne. Aj vtedy by nebolo žiadnych pochybností, že na vine je Rusko, nakoľko útok by skutočne vykonal „ruský“ bombardér, použitá „jadrová“ raketa, či bomba, by bola „ruská„, skrátka perfektná práca. Až na to, že Zelenskému to nevyšlo.

Na základe ďalších informácií z webu, som dospel k záveru, že keďže nevyšla akcia „bombardér“, tak bolo potrebné narýchlo zaujať niečím iným. A tak deň pred odchodom Zelenského na summit NATO prichádza na rad akcia „Detská nemocnica„. O čo ide? No predsa ruská raketa zasiahne ukrajinskú detskú onkologickú nemocnicu. Celý svet bude pohoršený a bude na strane Ukrajiny, pričom odsúdi konanie Ruska. Teda taký bol podľa mňa plán. No a čo sa skutočne udialo? To presne nevie nik z nás, nakoľko sme tam neboli. Sú to však určité známe fakty a indície, ktoré hovoria, že to bolo úplne  inak, ako to popisuje Ukrajina. Je toho veľa, ale najdôležitejšie a najrukolapnejšie sú nasledovné dôkazy, ktoré sa dajú overiť (viď. foto letiacej rakety tesne pred jej dopadom + foto výbuchu rakety). Útok na detskú nemocnicu sa náhodou podarilo zachytiť na mobilné telefóny niektorým obyvateľom Kyjeva a aj napriek snahe ukrajinskej spravodajskej služby sa niektoré z týchto videí dostali na YT.  Takže máme predstavu o tom ,aká raketa dopadla na detskú nemocnicu. Bola to štíhla raketa pripomínajúca strely z amerických Patriotov (PAC-3 CRI, PAC-3 MSE, PAC-2 GEM), či NASAMS, prípadne ruského systému S-300, čo sú systémy, ktoré Ukrajina používa ako svoju protivzdušnú raketovú ochranu (viď. foto rakiet do Patriotov a  rakety do systému NASAMS). Naproti  tomu ruské kĺzavé bomby, ktorými Rusi útočia na rôzne ukrajinské objekty ,sú úplne inej konštrukcie a vzhľadu, nakoľko sú podstatne a na prvý pohľad objemnejšie (viď. priložené foto ruských kĺzavých bômb FAB). Druhým faktom je skutočnosť, že Rusmi vystreľované rakety, či bomby, majú za úlohu ničiť budovy, kryty, závody, či iné zoskupenia a preto nesú veľké množstvo výbušniny, aby spôsobili značné škody. Naproti tomu raketa, ktorá dopadla na detskú nemocnicu ,mala evidentné malú nálož. Je to vidieť z výbuchu zachyteného na množstve uniknutých videí. Takáto nálož zodpovedá už uvedeným strelám ukrajinskej protivzdušnej obrany, nakoľko ich cieľom je ničiť letiace nepriateľské rakety, kĺzavé bomby, či iné strely a k tomu silnú nálož nepotrebujú. To je aj dôvod ich štíhlosti. No a opačne Rusmi používané rakety sú útočné, takže  aby mohli spôsobiť značné škody, nesú mnohonásobne viac munície a preto sú aj hrubšie. No, neviem, ja som v tomto prípade došiel na základe dostupných faktov k tomuto záveru. Po preskúmaní faktov si však čitatelia môžu spraviť svoj názor sami.

 

V tomto mojom názore ma utvrdzuje aj skutočnosť, že nemáme tu len konflikt na Ukrajine, ale i konflikt medzi Izraelom a Palestínčanmi. A musím povedať, že v porovnaní s Ukrajinou (ak keď porovnávania v takýchto prípadoch robím nerád, lebo to nie je správne) je tam ozaj „krvavá“ vojna, kde sú zabíjaní hlavne civilisti, ženy a deti a to nehovorím o ďalších obrovských utrpeniach, ktorým sú vystavení a nie je to len hlad a smäd. Tento konflikt rozpútal jednoznačne Izrael a svojou brutálnosťou v súčasnosti nemá obdobu. Samotný konflikt nebudem rozoberať, nakoľko si myslím, že každý vie o čo ide. Z veľkého množstva neoprávneného zabíjania zo strany Izraela uvediem len zopár príkladov, ktoré boli publikované aj v našich mienkotvorných médiách a skutočne sa nedajú ani v najmenšom porovnať so situáciou na Ukrajine, nakoľko sú neporovnateľne brutálnejšie a neopodstatnené:

  • 4.2.2024 – Izraelské bombardovanie materskej škôlky v meste Rafah a po celom území Gazy, si vyžiadali najmenej 92 obetí! (https://www.aktuality.sk/clanok/6rgdaJU/izraelske-nalety-v-pasme-gazy-si-vyziadali-najmenej-92-obeti/).
  • 6.7.2024 – Izraelské bombardovanie školy v pásme Gazy, pri ktorom zahynulo najmenej 16 ľudí a 50 bolo zranených! (https://www.teraz.sk/zahranicie/wafa-najmenej-16-mrtvych-pri-izraelsko/807041-clanok.html).
  • 11.4.2024 – Izraelské bombardovanie mesta v Gaze zabilo vyše 60 členov jednej rodiny, ktorí sa skrývali pred izraelskými útokmi! (https://spravy.pravda.sk/svet/clanok/706418-izraelske-bombardovanie-zabilo-vyse-60-clenov-jednej-rodiny-z-gazy/).
  • 12.7.2024 – Izraelské bombardovanie v pásme Gazy, pri ktorom zahynulo 20 ľudí a vyše 90 bolo po masívnom útoku zranených! (https://hnonline.sk/svet/96159145-izraelsky-utok-v-pasme-gazy-si-podla-medii-vyziadal-na-stovku-mrtvych-a-zranenych).
  • 21.6.2024 – Izraelský vzdušný útok na štvrť v meste Gaza, kde sa nachádza aj utečenecký tábor a nálet v dištrikte Tuffá – vyše 42 mŕtvych! https://www.cas.sk/clanok/2939637/pocas-naletov-na-mesto-gaza-prisli-o-zivot-desiatky-ludi-uviedlo-to-hnutie-hamas/).
  • Obdobných prípadov je veľké množstvo a takmer každý deň pribúdanú nové.

No a čo je na tom zaujímavé? No predsa to, že o týchto veciach sa tu mlčí, respektíve prejde sa ponad ne len s jednoduchým a suchým konštatovaním, že také niečo sa stalo. Nie je tam vidieť hádzať sa o zem reportérov, ktorí by na to poukazovali. Zopár slov a je ticho. Palestíne nepomáha NATO ani EU miliardami, ako je to pri Ukrajine (pričom Palestínci sa nevozia na drahých autách, nemigrujú do iných štátov a ich ženy pravidelne potom nechodia na dovolenku do ich rodného štátu – ako to robia iní občania, nevyvyšujú sa nad ostatných, nemajú čo jesť, nemajú čo piť, ich deti zomierajú, nebavia sa doma do rána na diskotékach, …….). Prečo je tu taký nepomer pri hodnotení, informovaní a podpore? To ma len utvrdzuje v tom, že v prípade konfliktu na Ukrajine a informovaní o ňom nie je niečo v poriadku a rôzne veci, či udalosti sa môžu prispôsobovať a môže sa o nich neobjektívne informovať. Tých prípadov je veľa. Spomeniem napríklad len raketu, ktorá padla na poľské územie a zabila tam jednu osobu, pričom Ukrajinci hneď tvrdili, že je to ruská raketa na čom zotrvávali dlhý čas až pokiaľ z USA nebolo potvrdené, že sa nejedná o ruskú raketu, ale o ukrajinskú. (Tým nepopieram, že je tam vojna a že na frontovej línii, či pri útokoch na rôzne centrá záujmu sú zabíjaní vojaci i civilisti).

 


Americký protivzdušný systém NASAMS, používaný Ukrajinou. Zdroj: https://www.youtube.com/watch?v=EJF1zMyyCe0


Americké strely do PATRIOT.
Zdroj: https://www.youtube.com/watch?v=EJF1zMyyCe0


Najčastejšie úspešne používané ruské FAB 500 až 9000.
Zdroj: https://www.youtube.com/watch?v=EJF1zMyyCe0


Foto zobrazujúce raketu tesne pred dopadom + výbuch po dopade.
Zdroj: https://www.youtube.com/watch?v=EJF1zMyyCe0

 

Zdrojov k týmto mojím informáciám a záverom je na webe množstvo. Niektoré z nich som uviedol v časti „Zdroje“. Okrem uvedených som čerpal aj zo zaujímavého videa JUDr. Kamenského a Ing. plk. v.v. Sabelu uverejneného v Západoslovenskej televízii – viď. link: https://www.youtube.com/watch?v=EJF1zMyyCe0 .

Opakujem, že ide len o môj názor, ku ktorému som dospel na základe dostupných informácií na webe.

 

Záverom by som chcel povedať, že nech už je pravda kdekoľvek, vojna je hrozná vec a vzájomné zabíjanie sa ľudí, by sa nemalo diať nikde na svete. Spory sa majú riešiť mierovou cestou.

 

 

 

Zdroje:

  1. https://www.irozhlas.cz/zpravy-svet/online-prekazili-jsme-ukrajine-pokus-o-kradez-strategickeho-bombarderu-tvrdi_2407081047_elev
  2. https://www.tiktok.com/@maruka752/video/7389920826734251296?_r=1&_t=8nznx66dILR
  3. + K pokusu o únos množstvo ďalších zdrojov na webe.
  4. https://www.tiktok.com/@dana27136/video/7389415952493858081?_r=1&_t=8nwCidWe8jx
  5. https://www.youtube.com/watch?v=EJF1zMyyCe0
  6. https://www.tiktok.com/@jozef6422/photo/7390335339476356385?_d=secCgYIASAHKAESPgo8W7ApESnYVl6mtFYMEax6H2BPUM5n213HozNxssH3LqkSGiqm7vy%2Bs%2FCCF%2FZla5SCj9%2FoQ3oF2RH0IzX9GgA%3D&_r=1&aweme_type=150&checksum=b20d64c2c91331422e9d99223cca546dfa48184204481060349db2f62695d517&pic_cnt=1&preview_pb=0&sec_user_id=MS4wLjABAAAA8X7q0B26KhqM-YPyJLLJl-R8cVdub8HS-V1-tvEl_QnLRlQRr8x-tnCDih-fuv-z&share_app_id=1233&share_item_id=7390335339476356385&share_link_id=ec0b347d-adfe-473b-b42e-ceaaae09aabf&sharer_language=sk&social_share_type=14&source=h5_m&timestamp=1720716371&u_code=e74i1ai2fdi7g3&ug_btm=b2001&ug_photo_idx=0&ugbiz_name=UNKNOWN&user_id=7214471000314037254&utm_campaign=client_share&utm_medium=android&utm_source=whatsapp
  7. https://www.youtube.com/watch?v=6wV_sCeOeLE
  8. + Množstvo ďalších.
  9. https://www.teraz.sk/zahranicie/wafa-najmenej-16-mrtvych-pri-izraelsko/807041-clanok.html
  10. https://hnonline.sk/svet/96159145-izraelsky-utok-v-pasme-gazy-si-podla-medii-vyziadal-na-stovku-mrtvych-a-zranenych
  11. https://www.cas.sk/clanok/2939637/pocas-naletov-na-mesto-gaza-prisli-o-zivot-desiatky-ludi-uviedlo-to-hnutie-hamas/
  12. https://www.aktuality.sk/clanok/6rgdaJU/izraelske-nalety-v-pasme-gazy-si-vyziadali-najmenej-92-obeti/

 

Vyhlásenie:
Tento článok vyjadruje len názory, či úvahy autora a jeho chápanie popisovanej situácie, ktoré získal v tom-ktorom čase, z jemu dostupných informácií, pričom neobsahuje z jeho strany žiadne neomylné tvrdenia. Jeho cieľom nie je znevážiť, haniť, či inak poškodiť žiadny štát, politika, žiadnu, konkrétnu osobu, profesiu, či skupinu osôb, len slobodne vyjadriť svoj názor na danú situáciu, či spoločenský problém.

Blog môže taktiež len zdieľať informácie o ktorých bloger nemá dôvod pochybovať, že nie sú pravdivé.

Som jednoznačne proti každej vojne. Vo vzťahu k vojne na Ukrajine, túto nepodporujem a ani neschvaľujem. 

Taktiež som proti vedomému šíreniu nepravdivých informácií.

MMF sa po 3 rokoch vracia do Ruska!

07.09.2024

EÚ príjímala a príjíma voči Rusku nezmyselné sankcie, ktoré poškodzujú len samotnú EÚ a jej občanov. Jediný štát ktorý z toho ťaží sú USA. Tvrdili a tvrdia to všetci so zdravým rozumom, ktorí nie sú politicky zaťažení, ale sa dívajú na situáciu triezvo a reálne. Každý normálne uvažujúci človek musí vidieť, že to bol zámer, aby rozvíjajúca sa [...]

Pitná voda je strategicky dôležitá – nedovoľme ju privatizovať.

03.09.2024

Voda, tekutina nevyhnutná k životu. Bez nej vydrží človek maximálne 3, či 4 dni. Keďže jej máme relatívny dostatok nevážime si ju tak, ako by sme mali, ale hlavne si ju dostatočne „NECHRÁNIME“ ! Mali by sme sa nad tým zamyslieť pokiaľ ešte nie je neskoro! Niekedy na prelome 70. a 80. rokov sa mi ako mladému človeku bažiacemu po málo dostupných [...]

Buča, masaker, alebo podvod?

25.08.2024

Buča, mestečko na Ukrajine nachádzajúce sa neďaleko Kyjeva. Buča sa v dôsledku ukrajinskej propagandy stala známa na celom svete, ako symbol zverstiev, ktoré „údajne“ napáchala ruská armáda pri svojom sťahovaní sa z pozícii okolo Kyjeva. Podľa tvrdení Ukrajiny tam ruskí vojaci surovo, bezdôvodne a bezcitne pozabíjali veľké množstvo nevinných civilistov. Dá sa [...]

nehoda, kúty, hasiči

Mladík šoféroval bez vodičáku, s autom skončil v rieke. So spolujazdcami utrpeli vážne zranenia

07.09.2024 19:29

Po náraze sa auto prevrátilo na strechu. Najmladší spolujazdec mal iba 11 rokov.

H5N1, vtáčia chrípka

V USA majú prvý prípad vtáčej chrípky bez potvrdeného kontaktu so zvieraťom

07.09.2024 18:49

Dospelého pacienta prijali do nemocnice, kde dostal antivírusové lieky proti chrípke. Po zotavení bol prepustený.

pápež františek

Pápež vyzval v Papue-Novej Guinei na ukončenie kmeňových konfliktov

07.09.2024 17:25

Narastajú obavy, že zastavená snaha o nezávislosť ostrova Bougainville by mohla znova rozpútať občiansku vojnu.

tajfún Jagi

Supertajfún Jagi zasiahol Vietnam, hlásia obete. V Číne po sebe zanechal spúšť

07.09.2024 16:46

Tajfún je podľa vietnamských meteorológov jeden z najsilnejších v regióne za ostatné desaťročie.

eduard

"Najväčšia hlúposť je diskutovať o hlúposti s hlúpymi" (Aristoteles).

Štatistiky blogu

Počet článkov: 198
Celková čítanosť: 1205871x
Priemerná čítanosť článkov: 6090x

Autor blogu

Kategórie