Založ si blog

Všetko ostane „pekne“ pri starom!

 

Tak už to tu máme zas!

 

Vyzeralo to na príjemný deň. Zobudil som sa o ôsmej, zacvičil si, dal si sprchu a naraňajkoval sa. Potom som sadol k počítaču, nech ho trochu prevetrám. Nakoľko počasie bolo pekné, nepredpokladal som, že sa na ňom zdržím dlhšie.

Dal som sa do práce a popritom som začal počúvať novoobjavený videoblog nazvaný „Zemplínsky DIALÓG“. To som však nemal, nakoľko za chvíľu bolo po nálade.

V dialógu spovedal M.Boka občianskeho aktivistu M.Kaplana, ktorý neúspešne kandidoval v posledných parlamentných voľbách na kandidátke strany OĽANO.

A čože mi to tak pokazilo náladu?  Boli to „teda aspoň pre mňa“ nové veci, ktoré som sa dozvedel o Generálnej tajomníčke služobného úradu MV SR Anne Bilecovej. Z médií som síce vedel, že sa o nej hovorí, že figuruje na východe v nejakej kauze s DPH a preto prakticky hneď po menovaní odstupuje z funkcie. Tento podvod mal údajne viesť až k špičkám strany SMER, ale nevedel som nič podrobnejšie.

To som sa dozvedel až pri počúvaní predmetného videoblogu a verte bolo mi z toho mierne povedané „nevoľno“.

Pýtam sa:

  • Ako je možné, že osoba (A.Belecová), ktorej meno sa nachádza vo vyšetrovacom spise vedenom v súvislosti s doposiaľ najväčším daňovým podvodom vo výške 70 miliónov a ktorá podľa medializovaných informácií priamo napomáhala podozrivému podnikateľovi Piptovi, aby mu prešli daňové kontroly a tak mu boli na vratkách vyplatené peniaze, je nominovaná na taký dôležitý post.
  • Ako je možné, že takúto osobu nominuje štátny tajomník Lukáš Kyselica a po upozornení na dané skutočnosti, túto nomináciu obhajuje a uvedie, že menovanej verí a ešte ju obhajuje?
  • Ako je možné, že samotný minister vnútra R.Mikulec uvedie, že takáto nomináciu nevníma, ako zlú!
  • Ako je možné, že predseda strany OĽANO, I.Matovič, ktorý nás všetkých doposiaľ presviedčal, že je bojovníkom proti korupcii nezakročí? Však pred voľbami sa vyjadroval, že pôjde po korupcii, ako po „údenom“!
  • Ako je možné, že menovaná môže dostať previerku NBÚ, aby sa mohla oboznamovať s utajovanými skutočnosťami?
  • Ako je možné, že takáto osoba mohla prejsť previerkami orgánov MV SR a pre vedúcich funkcionárov MV sa javila ako „najlepší“ kandidát?

Tu bola hneď možnosť, aby si I.Matovič na svoj opasok pripol hneď takpovediac jeho jazykom „druhý skalp“ a nikto by mu to pritom nebol vôbec vyčítal, skôr naopak. No nestalo sa tak. Prečo? Tu rozhodne dôvod bol.

Video, ktoré sa oplatí pozrieť!

Zaujímavá skutočnosť je pritom uvedená v menovanom videoblogu, kde aktivista zo Zemplína, M.Kaplan hovorí, že po oznámení kandidatúry A.Bilecovej mu volali policajti, policajný vyšetrovatelia, príslušníci požiarneho zboru, súdov a regionálni politici z oblasti, kde menovaná pôsobila na daňovom úrade a upozorňovali na o akú osobu ide. On to následne oznamoval to miestnym štruktúram OĽANO až keď si veci sám preveril, no nik ho nepočúval. Prečo? Ďalej hovorí, že keď nepochodil na okresných štruktúrach OĽANO, hlásil to „špičkám“ OĽANO a ani tie to však  nezaujímalo!

 

Tak potom ako je to? Čo si máme myslieť o vedení OĽANO a ich boju proti korupcii?  Či proti korupcii bojovali len pokiaľ sa nedostali do vlády a teraz keď tam už sú ich to nezaujíma? Lebo čo keď náhodou ….. ?  Kto si môže dovoliť takú zvrátenú vec a navrhnúť takú osobu na 3. najvyšší post na ministerstve vnútra, teda ministerstve, ktoré má proti zločinu a teda i daňovým únikom bojovať? Kto si dovolí nielenže takú osobu nominovať, ale jej nomináciu už po „vyplávaní“ problémov ešte vehementne obhajovať? To môže byť jedine človek, ktorý na tom musí mať nejaký vážny záujem a predseda vlády by sa mal vážne zaoberať otázkou, zistenia o aký záujem tu ide a mal by z toho vyvodiť vážne dôsledky.

 

Ak nie, tak „zdá sa, že sa nič podstatného nezmení a „VŠETKO OSTANE PRI STAROM!

 

To nie je moc príjemná správa pre Slovensko.

 

********************************************************************************************

Doporučujem prečítať aj: 

Tak – Už to tu máme zas!

 

Vyhlásenie:

Tento článok vyjadruje len názory autora a jeho chápanie popisovanej situácie, ktoré získal v tom-ktorom čase,  z jemu dostupných informácií, pričom neobsahuje žiadne tvrdenia. Jeho cieľom nie je znevážiť, haniť, či inak poškodiť žiadnu konkrétnu osobu, profesiu, či skupinu osôb, len slobodne vyjadriť svoj názor na danú situáciu, či spoločenský problém.

Sú potraviny pre Slovensko a ostatné štáty bývalej východnej Európy menej kvalitné?

30.04.2024

Dostalo sa ku mne video porovnania jedného výrobku z Nemecka s výrobkom predávaným v ČR (a predpokladám, že obdobné sú predávané aj v SR) a ostal som dosť zarazený. Zopakujem len skutočnosti odprezentované na tomto videu, ktoré pôsobia dosť presvedčivo. Konkrétne ide o porovnanie Sušienok OREO zakúpených v Nemecku, so sušienkami OREO zakúpenými v ČR. Podľa videa sú [...]

13 ročné slovenské dievčatko, unesené a týrané 4 ukrajinskými tínedžerkami!

26.04.2024

Som zvedavý, koľko tu ten blog vydrží! Pritom v blogu sa snažím uvádzať len skutočnosti o ktorých som sa dočítal. No a keď o tom môžu písať nemecké a iné zahraničné médiá, nevidím dôvod, prečo by sme o tom nemali písať aj na Slovensku, odhliadnúc od toho, že sa to týka priamo slovenského občana! Nakoľko chcem mať ako taký prehľad o dianí vo [...]

Pán minister Drucker zaperlil.

21.04.2024

Pozerám reláciu „O 5 minút 12“ v ktorej je ako jeden z hostí JUDr. Ing. Tomáš Drucker, ktorý na mňa vždy pôsobil ako nemastný neslaný. Z jeho pôsobenia vo vedúcich postoch som nemal nikdy dojem, že odvádza skutočne dobrú prácu. No o tom nechcem písať. Poďme späť k spomínanej relácii. V jednom z bodov zameraných k problematike školstva pán minister Drucker [...]

Cikajúceho chlapca v Bruseli obliekli do detvianskeho kroja

Cikajúceho chlapca v Bruseli obliekli do detvianskeho kroja

04.05.2024 21:52

Desiatky ľudí aj krajania zo Slovenska boli v sobotu poobede svedkami oblečenia bruselskej sochy Manneken Pis do detvianskeho kroja.

sanitka, záchranka

Po nehode vetroňa v Martine evidujú minimálne jednu obeť. Situáciu komplikuje požiar

04.05.2024 19:53, aktualizované: 20:36

Na mieste v týchto chvíľach stále prebieha zásah záchranných zložiek.

Sadiq Khan

Labourista Sadiq Khan bol tretíkrát po sebe zvolený za starostu Londýna. Ide o rekord

04.05.2024 19:32

Syn pakistanských prisťahovalcov vďaka dnešnému výsledku predstihol svojho predchodcu a bývalého premiéra Borisa Johnsona, ktorý bol vo funkcii dve volebné obdobia.

Germany Nazi Villa

Vilu šéfa Hitlerovej propagandy ponúkajú zadarmo. Ak sa nenájde záujemca, buldozéry ju zrovnajú so zemou

04.05.2024 19:00

V honosnej vile pri jazere Joseph Goebbels pracoval, oddychoval a aj sa zabával s milenkami. Prečo je niekdajšia luxusná nehnuteľnosť už dlhé roky neobývaná?

eduard

"Najväčšia hlúposť je diskutovať o hlúposti s hlúpymi" (Aristoteles).

Štatistiky blogu

Počet článkov: 171
Celková čítanosť: 1109046x
Priemerná čítanosť článkov: 6486x

Autor blogu

Kategórie