Založ si blog

Hrdina, či super pokrytec?

 

Niekto si povie, že hrdina – iný zas „POKRYTEC“. Ja by som sa skôr prikláňal k tomu pokrytcovi a to poriadnemu.

 

Každý vie ,čo sa po údajne zmanipulovaných voľbách deje v Bielorusku.  Značná časť ľudí prejavuje svoju nespokojnosť s výsledkami prezidentských volieb a s tým, že na čele krajiny ostal jej doterajší prezident Alexander Lukašenko.

Protesty začali po oznámení výsledkov volieb, ktoré sa konali dňa 9.8.2020 a v ktorých bolo oznámené, že doterajší prezident A.Lukašenko ich vyhral so ziskom až 80,10%.  Množstvo obyvateľov Bieloruska tomu neverí a tak protesty každým dňom silnejú. V súčasnosti nadobúdajú skutočne masové rozmery a len slepý nevidí, že sa musí niečo stať a Lukašenko pravdepodobne padne.

A potkany začínajú opúšťať loď.  Niektorí preto, aby sa zachránili pred oprávneným hnevom národa, iní preto, aby si zaistili teplé miestečká v novom štátnom aparáte.

Jedným z prvých je bieloruský veľvyslanec na Slovensku Igor Alexandrovič Laščeňa, ktorý cez víkend  prostredníctvom prehlásenia vo videu podporil účastníkov protestov v jeho materskej krajine s tým, že odstupuje z funkcie – teda rezignuje. Uviedol, že je v šoku z mučenia a bitia obyvateľov jeho krajiny a vyjadruje solidaritu všetkým, ktorí vyšli do ulíc na pokojné protesty.

Pekné a správne vyhlásenie, ale od nesprávneho muža, od muža, ktorý ,ak to myslel s bieloruským národom skutočne tak dobre, nemal sa prakticky celých „26“ (slovom 26 )  rokov podieľať na vrcholovej politike Lukašenka a jeho vládnych štruktúr!  Predsa od roku 1994 pracoval pre bieloruské MZV a dokonca od roku 2002 až do roku 2006 pracoval ako asistent bieloruského prezidenta, ktorého teraz kritizuje. No a od roku 2016 je veľvyslancom na Slovensku, kde doposiaľ hájil Lukašenkove záujmy (*1)

Lenže to bolo obdobie, keď mu z toho plynuli len výhody, takže mu to vyhovovalo. Teraz, keď začína hrmieť a s veľkou pravdepodobnosťou Lukašenko padne, už mu to nevyhovuje a chystá sa prezliecť teplý kabátik za iný, len aby ostal v kurze. Však on prvý z funkcionárov vystúpil proti Lukašenkovi! Za to potrebuje predsa nejakú odmenu a nejaké miestečko. A sme tam, kde sme boli aj na Slovensku.

Takýchto potkanov bolo a je aj na Slovensku taktiež neúrekom. Vždy sa zaujímali a zaujímajú len o seba, svoje statky , funkcie a výhody.

Vrcholom je, čo sa deje medzi našimi politikmi, z ktorých mi mnohí pripadajú v tejto veci ako slabomyseľní. Napríklad vyjadrenie predsedu vlády Matoviča, že ak by bieloruský veľvyslanec požiadal na Slovensku o politický azyl, tak mu ho za jeho odvahu dáme (*2). Nerozumiem tomu, tak on 26 rokov podporuje bieloruský politický režim na čele s Lukašenkom, ktorému robil aj asistenta, z čoho čerpal nemalé výhody a keď má o ne prísť, tak stačí spraviť jedno vyhlásenie, že „on nič“ a je hrdina, pričom mu dáme azyl. Je to normálne. Však ten človek sa značnou mierou dlhodobo podieľal na Lukašenkovom režime a teraz po 5 minútovom vyhlásení je všetko „OK“ a on je hrdina. Nespadli niektorí z jahody?

To mi pripadá, ako keby bol bývalý tajomník ÚV KSČ Miloš Jakeš po hromadných štrajkoch obyvateľov, keď už bolo každému jasné, že KSČ stratila moc, spravil video, v ktorom by bol uviedol, že on nesúhlasí so súčasnou politikou KSČ a všetko by bolo „OK“. No a z neho by sme mohli spraviť hrdinu. Však to povedal prvý. Ale nik by nepozeral, že už bolo neskoro a robí to len z vypočítavosti, aby si zachoval flek, prípadne sa poobzeral po inom.

A nedá mi, aby som k udalostiam po prezidentských voľbách v Bielorusku neuviedol ešte jeden postreh. Keďže o Bielorusku bolo dlhodobo známe, že sú tam pochybnosti o regulérnosti takýchto volieb, prečo neboli na voľby vyslaný z krajín EU pozorovatelia, čo je štandardný postup v takýchto prípadoch. Výhovorka, že dostali pozvanie neskoro ,neobstojí, nakoľko o termíne volieb sa vedelo v dostatočnom predstihu, takže bolo dostatok času na prípravu.

Skôr mi to pripadá, že to niekto takto krásne pripravil a zadarilo sa. Však s prípravou zmeny politickej orientácie štátov a ich štátnym zriadení majú niektoré štáty bohaté skúsenosti.

Aby nedošlo k omylu Lukašenkov režim odsudzujem.

 

 

 

Odporúčam :

Politik, ktorý nielen sklamal, ale i zlyhal !

 

 

 

Vyhlásenie:

Tento článok vyjadruje len názory autora a jeho chápanie popisovanej situácie, ktoré získal v tom-ktorom čase,  z jemu dostupných informácií, pričom neobsahuje žiadne tvrdenia. Jeho cieľom nie je znevážiť, haniť, či inak poškodiť žiadny štát, politika, žiadnu, konkrétnu osobu, profesiu, či skupinu osôb, len slobodne vyjadriť svoj názor na danú situáciu, či spoločenský problém.

Sú potraviny pre Slovensko a ostatné štáty bývalej východnej Európy menej kvalitné?

30.04.2024

Dostalo sa ku mne video porovnania jedného výrobku z Nemecka s výrobkom predávaným v ČR (a predpokladám, že obdobné sú predávané aj v SR) a ostal som dosť zarazený. Zopakujem len skutočnosti odprezentované na tomto videu, ktoré pôsobia dosť presvedčivo. Konkrétne ide o porovnanie Sušienok OREO zakúpených v Nemecku, so sušienkami OREO zakúpenými v ČR. Podľa videa sú [...]

13 ročné slovenské dievčatko, unesené a týrané 4 ukrajinskými tínedžerkami!

26.04.2024

Som zvedavý, koľko tu ten blog vydrží! Pritom v blogu sa snažím uvádzať len skutočnosti o ktorých som sa dočítal. No a keď o tom môžu písať nemecké a iné zahraničné médiá, nevidím dôvod, prečo by sme o tom nemali písať aj na Slovensku, odhliadnúc od toho, že sa to týka priamo slovenského občana! Nakoľko chcem mať ako taký prehľad o dianí vo [...]

Pán minister Drucker zaperlil.

21.04.2024

Pozerám reláciu „O 5 minút 12“ v ktorej je ako jeden z hostí JUDr. Ing. Tomáš Drucker, ktorý na mňa vždy pôsobil ako nemastný neslaný. Z jeho pôsobenia vo vedúcich postoch som nemal nikdy dojem, že odvádza skutočne dobrú prácu. No o tom nechcem písať. Poďme späť k spomínanej relácii. V jednom z bodov zameraných k problematike školstva pán minister Drucker [...]

Mária Kolíková

Kolíková návrh na svoje odvolanie vníma ako výkrik koalície „kto sa nám postaví, pôjde dole“

02.05.2024 17:57

Koaliční poslanci Kolíkovej vyčítajú aj to, že podpísala podnet na generálnu prokuratúru týkajúci sa zmeny štatútu SIS.

Robert Kaliňák

Krúpa má podozrenie, že Kaliňák koná v záujme cudzích zbrojárskych spoločností

02.05.2024 16:19

Krúpa avizoval, že téma sa možno bude riešiť aj na budúcotýždňovom výbore.

Belgium EU Summit

Všetci nacionalisti sú 'skrytí brexiteri', ničia každú krajinu. Zobuďte sa Európania, odkázal Macron

02.05.2024 16:11

Prieskumy volebných preferencií vo Francúzsku nateraz vedie krajne pravicové Národné združenie.

eduard

"Najväčšia hlúposť je diskutovať o hlúposti s hlúpymi" (Aristoteles).

Štatistiky blogu

Počet článkov: 171
Celková čítanosť: 1108596x
Priemerná čítanosť článkov: 6483x

Autor blogu

Kategórie