Založ si blog

Jeden zadok – Dve stoličky!

 

Sú dokonca také „zadky“, ktoré v minulosti potrebovali až 3 stoličky.

 

Že tomu nerozumiete? Tak Vám to vysvetlím! V predchádzajúcom volebnom období nielen Matovič, Remišová, ale takmer celá opozícia oprávnene kritizovali koalíciu, že sú medzi nimi poslanci, ktorí sedia na dvoch, či dokonca až troch stoličkách. Mali na mysli starostov, primátorov, či šéfov samosprávnych krajov, ktorí sa dostali do parlamentu, pričom si ponechali aj svoje pôvodné funkcie komunálnych politikov.

Čo sa však stalo po nedávnych voľbách? Opäť sa tam dostali poslanci a tento raz aj z novej koalície, s tak širokými zadkami, že sa im nezmestia na jednu stoličku, ale potrebujú aj dve. Mohol by som to povedať aj inak, ako si to ľudia bežne medzi sebou hovoria, no radšej ostávam slušný.

Je evidentné, že dobre sa kritizuje cudzí, ale keď sa to týka mňa, alebo člena mojej strany, tak ostávam ticho, alebo dokonca tvrdím, že je to všetko v poriadku. Prípadne sa nájdu aj takí, ktorí dokážu obhájiť aj neobhájiteľné a tvrdia, že je to veľmi výhodné spojenie funkcií.

Mám tu ešte jedno krásne vyjadrenie primátora Hlohovca M.Kollára, ktorý po zvolení za poslanca na otázku, či bude stíhať prácu poslanca NR SR súbežne s prácou primátora odpovedal v tom zmysle, že je na to zvyknutý, lebo práca primátora si vyžaduje 7 dní do týždňa, takže je na to zvyknutý. Toto vyjadrenie mi silno pripomína jazykové „perly“ bývalého predsedu parlamentu A.Danka. Takže pán novozvolený poslanec bude robiť ako primátor „až 7 dní v týždni“ a okrem toho bude robiť aj v parlamente. Tak to potom aj vyzerá.

Chcete príklad z praxe? Ešte sa volebné obdobie ani poriadne nezačalo a v parlamente prebiehalo dôležité hlasovanie o „schválení programového vyhlásenia vlády“ a tým i rozhodnutia, či bude novomenovanej vláde vyjadrená dôvera, alebo nie. Poslankyňa Alexandra Pivková za stranu „Za ľudí“ svoj hlas však koalícii, ktorú v parlamente zastupuje „NEDALA“. Pýtate sa prečo, no preto, lebo musela byť ako primátorka Lučenca na zasadnutí v meste kde je starostkou (vyjadrenie J.Šeligu, na RTVS v relácii o 5 minút dvanásť).

Takže to je krásny príklad toho, ako si budú plniť novozvolení poslanci sediaci na dvoch stoličkách svoje povinnosti. Robia si z nás dobrý deň a mi im to roky tolerujeme.

Možno raz príde skutočne nová kultúra a poslanci tu budú pre ľudí,  ale asi to bude až po tom keď im to tolerovať prestaneme.

Ako vidíme najširšie zadky z novej koalície majú práve poslanci „OĽANO“ a poslanci „Za ľudí“, teda strán, ktoré nás presviedčali o serióznosti.

Záverom uvediem zopár tých výnimočných, ktorým jedna stolička nestačí:

 

  • Strana „OĽANO“
    • Primátorka Poltára, Martina Brisudová.
    • Primátorka Skalice, Anna Mierna.
    • Primátor Turčianskych Teplíc, Igor Husa.
    • Starostka obce Chmeľnica, Zita Pleštinská.
    • Starostka obce Kunerád, Monika Kavecká.

 

  • Strana „Za ľudí“
    • Primátor Hlohovca, Miroslav Kollára.
    • Primátorka Lučenca, Alexandra Pivková.
    • Primátor Nitry, Marek Hattas.

 

  • Strana „Sme rodina“
    • Zástupca starostu v Bratislava – Dúbravka, Luboš Krajčír.

 

  • Strana „ĽSNS“
    • Primátor Soboty, Jozef Šimko.

 

  • Strana „Smer-SD“
    • Primátor L.Mikuláša, Ján Blcháč.
    • Primátor Michaloviec, Viliam Zahorčák.
    • Primátor Kežmarku, Ján Ferenčák.

 

Vyhlásenie:

Tento článok vyjadruje len názory autora a jeho chápanie popisovanej situácie, ktoré získal v tom-ktorom čase,  z jemu dostupných informácií, pričom neobsahuje žiadne tvrdenia. Jeho cieľom nie je znevážiť, haniť, či inak poškodiť žiadny štát, politika, žiadnu, konkrétnu osobu, profesiu, či skupinu osôb, len slobodne vyjadriť svoj názor na danú situáciu, či spoločenský problém.

 

Sú potraviny pre Slovensko a ostatné štáty bývalej východnej Európy menej kvalitné?

30.04.2024

Dostalo sa ku mne video porovnania jedného výrobku z Nemecka s výrobkom predávaným v ČR (a predpokladám, že obdobné sú predávané aj v SR) a ostal som dosť zarazený. Zopakujem len skutočnosti odprezentované na tomto videu, ktoré pôsobia dosť presvedčivo. Konkrétne ide o porovnanie Sušienok OREO zakúpených v Nemecku, so sušienkami OREO zakúpenými v ČR. Podľa videa sú [...]

13 ročné slovenské dievčatko, unesené a týrané 4 ukrajinskými tínedžerkami!

26.04.2024

Som zvedavý, koľko tu ten blog vydrží! Pritom v blogu sa snažím uvádzať len skutočnosti o ktorých som sa dočítal. No a keď o tom môžu písať nemecké a iné zahraničné médiá, nevidím dôvod, prečo by sme o tom nemali písať aj na Slovensku, odhliadnúc od toho, že sa to týka priamo slovenského občana! Nakoľko chcem mať ako taký prehľad o dianí vo [...]

Pán minister Drucker zaperlil.

21.04.2024

Pozerám reláciu „O 5 minút 12“ v ktorej je ako jeden z hostí JUDr. Ing. Tomáš Drucker, ktorý na mňa vždy pôsobil ako nemastný neslaný. Z jeho pôsobenia vo vedúcich postoch som nemal nikdy dojem, že odvádza skutočne dobrú prácu. No o tom nechcem písať. Poďme späť k spomínanej relácii. V jednom z bodov zameraných k problematike školstva pán minister Drucker [...]

Polícia / Pomáhať a chrániť / Policajné auto /

Na Orave našli mŕtve telo s bodnou ranou, nevylúčili cudzie zavinenie

10.05.2024 18:21

Prípadom sa zaoberajú žilinskí kriminalisti.

Steve Bannon

Trumpov exporadca Bannon neuspel s odvolaním v kauze pohŕdania Kongresom

10.05.2024 16:44

Teraz mu hrozí, že si trest bude musieť odpykať.

Zbraň, pištoľ, náboj, vražda, výstrel

Počas vyučovania na spolužiakov a učiteľa vytiahol atrapu pištole, voči 17-ročnému mladíkovi zakročila polícia

10.05.2024 16:18

Policajti v Trnave predpoludním zasahovali proti 17-ročnému študentovi jednej zo stredných škôl.

Branislav Zurian, Matúš Šutaj Eštok,

V Česku je na sankčnom zozname, ušiel na Slovensko. PS žiada vnútro konať v prípade proruského špióna

10.05.2024 14:49

Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok vraj žiadne ohrozenie nevidí a konať nebude.

eduard

"Najväčšia hlúposť je diskutovať o hlúposti s hlúpymi" (Aristoteles).

Štatistiky blogu

Počet článkov: 171
Celková čítanosť: 1110269x
Priemerná čítanosť článkov: 6493x

Autor blogu

Kategórie