Založ si blog

Jeden zadok – Dve stoličky!

 

Sú dokonca také „zadky“, ktoré v minulosti potrebovali až 3 stoličky.

 

Že tomu nerozumiete? Tak Vám to vysvetlím! V predchádzajúcom volebnom období nielen Matovič, Remišová, ale takmer celá opozícia oprávnene kritizovali koalíciu, že sú medzi nimi poslanci, ktorí sedia na dvoch, či dokonca až troch stoličkách. Mali na mysli starostov, primátorov, či šéfov samosprávnych krajov, ktorí sa dostali do parlamentu, pričom si ponechali aj svoje pôvodné funkcie komunálnych politikov.

Čo sa však stalo po nedávnych voľbách? Opäť sa tam dostali poslanci a tento raz aj z novej koalície, s tak širokými zadkami, že sa im nezmestia na jednu stoličku, ale potrebujú aj dve. Mohol by som to povedať aj inak, ako si to ľudia bežne medzi sebou hovoria, no radšej ostávam slušný.

Je evidentné, že dobre sa kritizuje cudzí, ale keď sa to týka mňa, alebo člena mojej strany, tak ostávam ticho, alebo dokonca tvrdím, že je to všetko v poriadku. Prípadne sa nájdu aj takí, ktorí dokážu obhájiť aj neobhájiteľné a tvrdia, že je to veľmi výhodné spojenie funkcií.

Mám tu ešte jedno krásne vyjadrenie primátora Hlohovca M.Kollára, ktorý po zvolení za poslanca na otázku, či bude stíhať prácu poslanca NR SR súbežne s prácou primátora odpovedal v tom zmysle, že je na to zvyknutý, lebo práca primátora si vyžaduje 7 dní do týždňa, takže je na to zvyknutý. Toto vyjadrenie mi silno pripomína jazykové „perly“ bývalého predsedu parlamentu A.Danka. Takže pán novozvolený poslanec bude robiť ako primátor „až 7 dní v týždni“ a okrem toho bude robiť aj v parlamente. Tak to potom aj vyzerá.

Chcete príklad z praxe? Ešte sa volebné obdobie ani poriadne nezačalo a v parlamente prebiehalo dôležité hlasovanie o „schválení programového vyhlásenia vlády“ a tým i rozhodnutia, či bude novomenovanej vláde vyjadrená dôvera, alebo nie. Poslankyňa Alexandra Pivková za stranu „Za ľudí“ svoj hlas však koalícii, ktorú v parlamente zastupuje „NEDALA“. Pýtate sa prečo, no preto, lebo musela byť ako primátorka Lučenca na zasadnutí v meste kde je starostkou (vyjadrenie J.Šeligu, na RTVS v relácii o 5 minút dvanásť).

Takže to je krásny príklad toho, ako si budú plniť novozvolení poslanci sediaci na dvoch stoličkách svoje povinnosti. Robia si z nás dobrý deň a mi im to roky tolerujeme.

Možno raz príde skutočne nová kultúra a poslanci tu budú pre ľudí,  ale asi to bude až po tom keď im to tolerovať prestaneme.

Ako vidíme najširšie zadky z novej koalície majú práve poslanci „OĽANO“ a poslanci „Za ľudí“, teda strán, ktoré nás presviedčali o serióznosti.

Záverom uvediem zopár tých výnimočných, ktorým jedna stolička nestačí:

 

  • Strana „OĽANO“
    • Primátorka Poltára, Martina Brisudová.
    • Primátorka Skalice, Anna Mierna.
    • Primátor Turčianskych Teplíc, Igor Husa.
    • Starostka obce Chmeľnica, Zita Pleštinská.
    • Starostka obce Kunerád, Monika Kavecká.

 

  • Strana „Za ľudí“
    • Primátor Hlohovca, Miroslav Kollára.
    • Primátorka Lučenca, Alexandra Pivková.
    • Primátor Nitry, Marek Hattas.

 

  • Strana „Sme rodina“
    • Zástupca starostu v Bratislava – Dúbravka, Luboš Krajčír.

 

  • Strana „ĽSNS“
    • Primátor Soboty, Jozef Šimko.

 

  • Strana „Smer-SD“
    • Primátor L.Mikuláša, Ján Blcháč.
    • Primátor Michaloviec, Viliam Zahorčák.
    • Primátor Kežmarku, Ján Ferenčák.

 

Vyhlásenie:

Tento článok vyjadruje len názory autora a jeho chápanie popisovanej situácie, ktoré získal v tom-ktorom čase,  z jemu dostupných informácií, pričom neobsahuje žiadne tvrdenia. Jeho cieľom nie je znevážiť, haniť, či inak poškodiť žiadny štát, politika, žiadnu, konkrétnu osobu, profesiu, či skupinu osôb, len slobodne vyjadriť svoj názor na danú situáciu, či spoločenský problém.

 

Zbytočné zabitie!

23.07.2024

Len pred 2 dňami som zverejnil blog v ktorom som poukazoval na vznikajúce a rastúce problémy so správaním sa niektorých skupín Ukrajincov. Mojou snahou nebolo vyvolávať proti menovanej skupine negatívne emócie. Chcel som len poukázať na problém, ktorý narastá a ak sa nebude riešiť, môžu nastať väčšie problémy a to je to, čomu som chcel predísť. A stalo sa. Len [...]

Ukrutne strádajúca ukrajinská mládež – 2 !

21.07.2024

No a na záver, aby som uzavrel predošlý blog „Ukrutne strádajúca ukrajinská mládež!“ pridám ešte jeden príbeh, ktorých môžete v súčasnosti na webe, či iných sociálnych sieťach nájsť žiaľ desiatky. Tak, ako v predošlom blogu, nebudem danú udalosť komentovať. Vytvorenie si vlastného názoru a prípadný koment nechám na čitateľa. Nie ku konkrétnej [...]

Ukrutne strádajúca ukrajinská mládež!

20.07.2024

Priatelia mi poslali niekoľko zaujímavých videí. Avšak ani nemuseli. V poslednej dobe sa s nimi akoby vrece roztrhlo! Ukazujú ťažký život Ukrajincov, ktorí museli utiecť pred vojnou do Európy. Ani tak sa nepozastavujem nad životným štýlom tých, čo žijú v Monaku, Švajčiarsku a iných vyspelejších štátoch Európy. Skôr ma zaujali tí, ktorí žijú u nás, či s nami [...]

Devínsky amfiteáter, dron, hrad Devín

Taraba vs. Vallo. Minister chce vyvlastniť hrad Devín, spomína aj vzácny amfiteáter. Kritizuje mesto, že sa nestará o pamiatky

27.07.2024 16:00

Primátor odkazuje ministrovi, že si hrad vziať nedajú a minister nevie, o čom hovorí.

paríž, police, OH

Polícia v prvý deň olympijských hier v Paríži zmarila protest proti zmene klímy

27.07.2024 15:48

Aktivisti plánovali obsadiť most Pont des Arts cez Seinu, kde sa len pár hodín predtým konal otvárací ceremoniál olympijských hier.

gaza, izrael, palestína

Izraelské nálety zasiahli v Pásme Gazy školu slúžiacu ako úkryt, zahynulo najmenej 30 ľudí

27.07.2024 15:16

Nálety sa udiali v čase, keď sa izraelskí vyjednávači pripravovali na stretnutie s medzinárodnými sprostredkovateľmi, aby prediskutovali navrhované prímerie s Hamasom.

Gare du Nord / Železničná stanica /

Vlaky vo Francúzsku majú stále meškanie, návrat do normálu sa čaká v pondelok

27.07.2024 13:47

Vlakové spojenia medzi Parížom a Nemeckom sa po podpaľačských útokoch podarilo obnoviť.

eduard

"Najväčšia hlúposť je diskutovať o hlúposti s hlúpymi" (Aristoteles).

Štatistiky blogu

Počet článkov: 184
Celková čítanosť: 1161524x
Priemerná čítanosť článkov: 6313x

Autor blogu

Kategórie