Založ si blog

Málo publikovaná pravda o otrave českých politikov!

 

Verejnosť by mala byť informovaná nielen o rozpútaní neopodstatnenej fámy o pripravovanej otrave českých politikov, ale aj o tom aká je skutočná pravda.

 

Dňa 2.5.2020 som písal v blogu „Naozaj chcú otráviť českých politikov“, že v ČR bez dôkazov obvinili dvoch ruských diplomatov zo snahy otráviť českých komunálnych politikov. Taktiež som pripomenul, že ide o „smiešne“ tvrdenie a že niektorí politici „malej“ krajiny si myslia, že sú „pupkom“ sveta a že sú takí dôležitý, že svet sa točí len okolo nich. Po verejnom obvinení ruského diplomata, že mal ricínom otráviť predmetných českých politikov, nasledovalo zo strany ČR vyhostenie dvoch ruských diplomatov z územia Českej republiky, čo malo za dôsledok značné zhoršenie už aj tak naštrbených Česko – Ruských vzťahov.

V stručnosti zhrniem ,aké dôkazy mala podľa publikovaných informácií ČR  o tom, že Rusi chcú otráviť českých politikov:

  • Z Ruska priletel do ČR diplomat. (Obyčajne sa z Ruska do ČR lieta lietadlom a nechodí na kolobežke a to aj v prípade, že ide o diplomata.)
  • Diplomat pricestoval s kufríkom. (Obyčajne sa cestuje s batožinou, prípadne ak ide o diplomata, môže mať pri sebe aj diplomatickú poštu …. .)
  • Diplomata čakalo na letisku auto z ruskej ambasády. (Obyčajne to tak býva, že ak niekto pricestuje na letisko, tak z neho cestuje autom a ak je diplomat, tak s riadne označeným autom príslušnej ambasády. Dá sa predpokladať, že nepôjde z letiska peši.)
  • Diplomat bol autom odvezený na ruskú ambasádu. (Obyčajne to tak býva, že ak niekto pricestuje na nejakú ambasádu, tak ho tam aj auto z tej ambasády odvezie. A to, že ruský diplomat je odvezený na ruskú ambasádu a nie americkú, je „asi“ pochopiteľné.)
  • K hodnovernosti informácie o otrave českých politikov ricínom. (Je predsa úplne zrejmé, že teoreticky, ak by Rusy chceli v ČR niekoho otráviť, tak budú presne informovať, kto má koho otráviť, kedy sa to stane, akým jedom bude otrava vykonaná a kedy a ako bude jed do ČR dovezený.)

Myslím si, že horeuvedené „dôkazy“ zo strany ČR  boli skutočne „nepriestrelné“ . A na základe takýchto nepriestrelných dôkazov bola pridelená uvedeným českým politikom ochranka.  Uvedené prispelo k ďalšiemu neodôvodnenému vystupňovaniu štvavej proti ruskej kampane.

Aká je však realita?

Už menej sa však hovorí o tom, čo sa stalo po vyšetrení danej udalosti. Najlepšie to asi vystihol  bývalý veliteľ „Vojenského spravodajstva Českej republiky“  generál A.Šándor, pôsobiaci v súčasnosti, ako bezpečnostný analytik. Ten uviedol jednoznačne „Ostuda. Naše ostuda. Naprosto proti logice. Vymysleli jsme si směšný příběh a kolem něj se vyřádila antiruská kampaň“. V článku je jednoznačne uvádzané, že ČR si príbehom o pripravovanej otrave českých politikov, ktorý sa nezakladal na pravde vyrobila zbytočnú hanbu, ktorá „fatálne“ poznamenala vzťahy s Ruskom. Uviedol, že je úplne jasné, kto je tu za hlupáka. (Zdroj web: Parlamentní Listy.cz z 6.6.2020 „Šándor o ricinu: Ostuda. Naše ostuda. Naproti logice. Vymysleli jsme si směšný příbeh a kolem něj se vyřádila antiruská kampaň“ a iné zdroje).

Pôvodne sa o prípravách na otrávenie českých politikov písalo aj na slovenských weboch, či hovorilo v slovenských podcastoch. Takže informácia poštvávajúca proti Rusku bola vypustená a cieľ bol splnený.  Nejako som však na slovenských weboch, či podcastoch nezachytil informáciu, ktorá by pôvodné informácie o otrave českých politikov dementovala a uviedla, že sa nezakladali na pravde. Nezaznamenal som ani informáciu, že  vyhostenie dvoch ruských diplomatov bolo neopodstatnené.

Nejako takto sa buduje a stupuje proti ruská hystéria. Miesto toho, aby sme sa snažili žiť v priateľstve so všetkými štátmi, ktoré o to stoja, snažia sa nás stavať proti Rusku. Buďme si však vedomí, že v prípade konfliktu, budeme takpovediac  prvý  „na rane“ a tí, ktorí nás poštvávajú sa budú len z úzadia usmievať.

Sme len malý štát. A nielen my.  Prakticky celá EÚ je tvorená zväčša z malých štátikov a práve preto by sme sa mali snažiť vychádzať priateľsky so všetkými štátmi vrátane veľmocí a to, ako Ruska, tak i Ameriky.

 

 

 

Vyhlásenie:

Tento článok vyjadruje len názory autora a jeho chápanie popisovanej situácie, ktoré získal v tom-ktorom čase,  z jemu dostupných informácií, pričom neobsahuje žiadne tvrdenia. Jeho cieľom nie je znevážiť, haniť, či inak poškodiť žiadny štát, politika, žiadnu, konkrétnu osobu, profesiu, či skupinu osôb, len slobodne vyjadriť svoj názor na danú situáciu, či spoločenský problém.

13 ročné slovenské dievčatko, unesené a týrané 4 ukrajinskými tínedžerkami!

26.04.2024

Som zvedavý, koľko tu ten blog vydrží! Pritom v blogu sa snažím uvádzať len skutočnosti o ktorých som sa dočítal. No a keď o tom môžu písať nemecké a iné zahraničné médiá, nevidím dôvod, prečo by sme o tom nemali písať aj na Slovensku, odhliadnúc od toho, že sa to týka priamo slovenského občana! Nakoľko chcem mať ako taký prehľad o dianí vo [...]

Pán minister Drucker zaperlil.

21.04.2024

Pozerám reláciu „O 5 minút 12“ v ktorej je ako jeden z hostí JUDr. Ing. Tomáš Drucker, ktorý na mňa vždy pôsobil ako nemastný neslaný. Z jeho pôsobenia vo vedúcich postoch som nemal nikdy dojem, že odvádza skutočne dobrú prácu. No o tom nechcem písať. Poďme späť k spomínanej relácii. V jednom z bodov zameraných k problematike školstva pán minister Drucker [...]

Ja nad čím sa zamyslieť!

12.04.2024

Keď si zvážime, že už v roku 2019 bol jeden deň, kedy vzlietlo až viac ako 230 tisíc dopravných lietadiel, naša snaha o obmedzovanie spaľovacích motorov v motorových vozidlách je ozaj smiešna. Je nad čím sa zamyslieť! Zobrazená mapka znázorňuje aktuálny stav momentálneho zahustenia leteckej premávky v danom okamihu. Zdroj: TikTok – [...]

mrož, ryba

Poľský turista dostal vysokú pokutu za to, že sa na Špicbergoch príliš priblížil k mrožovi

28.04.2024 07:24

Turista z Poľska pri návšteve nórskeho arktického súostrovia Špicberky dostal pokutu za to, že sa až veľmi priblížil k mrožovi.

Boroďanka, vojna na Ukrajine

ONLINE: Pokračujú tuhé boje o Očeretine. Ukrajina dúfa, že americká pomoc zvráti situáciu na fronte

28.04.2024 07:15

Ukrajina očakáva, že zahraničná vojenská pomoc vrátane munície a zbraní pomôže zvrátiť situáciu na frontoch v Bachmute a Avdijivke aj v iných oblastiach.

Izrael / Vojak / Armáda / Gaza /

Niektorí z rezortu diplomacie USA pochybujú o legálnom použití amerických zbraní Izraelom

28.04.2024 06:25

"Vážne znepokojenie z nedodržiavania" humanitárneho práva počas vojny v Pásme Gazy Izraelom vyjadrili štyri zložky rezortu americkej diplomacie.

Abrams, Ukrajina

Tankom Abrams sa na Ukrajine nedarí. Vyskúšajú ruskú korytnačiu taktiku?

28.04.2024 06:00

Ukrajina dostala od USA 31 tankov Abrams M1A1. O päť už prišla a ďalšie tri boli poškodené.

eduard

"Najväčšia hlúposť je diskutovať o hlúposti s hlúpymi" (Aristoteles).

Štatistiky blogu

Počet článkov: 170
Celková čítanosť: 1106098x
Priemerná čítanosť článkov: 6506x

Autor blogu

Kategórie