Založ si blog

Myslia si, že všetci jeme seno!

 

Je naša vojenská zmluva s USA namierená proti Burundi?

Áno, túto otázku som si musel položiť, keď som si vypočul podcast s predsedom KDH M. Majerským, ktorý pôvodne vyučoval na gymnáziu „telesnú výchovu“ a „náboženskú výchovu„. Z jeho už uvedenej pracovnej činnosti plynie, že je „skutočne“ takpovediac  kovaným odborníkom na medzinárodnú politiku a právo. Takže jeho vyjadrenia k zmluve o vojenskej spolupráci s USA o ktorej sa práve jedná sú skutočne relevantné a mali by sme z nich vychádzať.

Ak som si správne zapamätal jeho výrok, že vojenská „zmluva s USA je len obranná a nie je namierená proti Rusku!“ Tak to je góóól a je to k popukaniu – či k plaču? Alebo si myslí, že všetci jeme seno?  Ako môže byť človek, ktorý si hovorí, že je nábožensky založený, taký pokrytec?  To chce povedať, že táto zmluva je  zameraná proti Česku?! Alebo nebodaj proti Maďarsku?! Alebo nebodaj proti Nemecku?! Či proti Poľsku?! Alebo je zameraná proti nejakým štátom z Afriky, napríklad takému Burundi ???? Myslím si, že pán Majerský by sa mal radšej vyjadrovať k tomu v čom sa vyzná a to náboženstvu a telesnej výchove.

Nebudem rozoberať jednotlivé aspekty tejto zmluvy, nakoľko sa o nej denne dosť hovorí, len nechápem tie lži, ktoré v súvislosti s ňou vypúšťajú z úst naši politici. Až si kladiem otázku, či sú to skutočne „naši“ politici a nie politici niekoho iného. Ak odhliadnem od vystúpení a upozornení rôznych aktivistov, či pána Chmelára a zoberiem v úvahu len názory skutočných odborníkov na medzinárodné právo, vojenské otázky, či medzinárodné vzťahy, tak výsledok je jednoznačný – táto zmluva nám nie je potrebná a je pre nás mimoriadne nevýhodná. Za všetkých odborníkov stačí si prečítať, či pozrieť niektoré z vystúpení takého odborníka akým je generál Jozef Viktorín, ktorý pôsobil ako riaditeľ odboru medzinárodnej integrácie, či riaditeľ odboru NATOI v sekcii zahraničných vzťahov MO SR a iných veliteľských sekciách. Jeho stanovisko je jednoznačne odmietavé. Pekne  a výstižne sa vyjadril aj k jednému zo strojcov tejto zmluvy a to MO Naďovi o ktorom povedal, že mu chýba „úcta a vzdelanie“.

Nakoľko sme členmi NATO a EÚ, nevidím najmenší dôvod uzatvárať vojenskú zmluvu s USA. Je tam jediný dôvod a to, že to potrebujú a chcú USA. Keby sme mali za to aspoň nejaké ekonomické výhody, ale to nie. Naopak nedostanem nič, len zničenú krajinu. Popravde nebral by som to ani za ekonomické výhody, nakoľko nechcem, aby boli na našom území žiadne cudzie vojská a to ani ruské, ani americké. Na druhej strane ako štát, by sme mali priateľsky spolupracovať tak s Rusmi, ako i Američanmi. Takto len nútime Rusov, aby z nás spravili miesto Ameriky jeden z cieľom svojich vojenských systémov a sme si na vine sami.

Neviem, ale podľa môjho názoru by konanie Naďa, Korčoka a s nimi spojených osôb, ktoré sa podieľali na príprave tejto nehoráznej zmluvy, po serióznom preskúmaní možno mohlo naplniť aj skutkovú podstatu trestného činu vlastizrady, prípadne inú skutkovú podstatu niektorého z trestných činov zameraných proti základom štátu.

Myslím si, že o pravých skutočnostiach za ktorých táto zmluva vznikla sa pravdu nikdy nedozvieme, nakoľko ju vie len veľmi úzky kruh osôb a tie zrejme majú sakramenské dôvody, aby ich neprezradili.

Vyhlásenie:

Tento článok vyjadruje len názory autora a jeho chápanie popisovanej situácie, ktoré získal v tom-ktorom čase,  z jemu dostupných informácií, pričom neobsahuje žiadne tvrdenia. Jeho cieľom nie je znevážiť, haniť, či inak poškodiť žiadny štát, politika, žiadnu, konkrétnu osobu, profesiu, či skupinu osôb, len slobodne vyjadriť svoj názor na danú situáciu, či spoločenský problém.

 

Zdroj:

1 – https://ereport.sk/video-general-jozef-viktorin-panovi-ministrovi-nadovi-chyba-ucta-a-vzdelanie/ 

 

Linky na niektoré články autora:

1 – Poznal som krajinu kde mamička mohla nechať dieťa v kočíku pred obchodným domom samé bez dozoru!

2 – Vedome vychovávame násilníkov a sme s tým spokojní!

3 – Čo to stvára vláda s našími deťmi a vnúčatami?

4 – Nasadíme proti Rusku atómové zbrane?

5 –  Malý muž s veľkými mindrákmi, ktorý ktorý nechce len kúriť a svietiť – alebo problémy malého muža s veľkým egom!

6 – Neschopnost OLANO riadiť, argumentovaťriadit a vznik nových našich ľudí!

7 – Arogancia a spupnosť generálnej prokuratúry!

8 – Hanba slovenského súdnictva pokračuje!

9 – Spravodlivosť po slovensky a výsmech ľuďom tohto štátu.

10 – Ako si nás naši spojenci z USA a NATO vážia!

 

 

Nenávisť plodí len ďalšiu nenávisť!

08.03.2024

Tento blog mal hneď po jeho uverejnení veľmi slušnú čítanosť. Žiaľ približne po hodine bol odstránený! Pritom som sa ho snažil napísať čo najobjektívnejšie a držať sa len faktov bez toho, aby som sa prikláňal na jednu, či druhú stranu. Je to škoda. To je hlavný dôvod, prečo v Pravde svoje blogy už takmer nepíšem. Text blogu: Súčasná politická situácia v [...]

Platy ministrov vzlietli, zatiaľ čo platy občanov klopýtajú!

11.02.2024

V posledných dňoch nám tu robí tak opozícia, ako i koalícia nepekné divadlo. Opozícia v parlamente a koalícia v televízii. Správanie oboch nie je hodné nielen poslanca, či štátneho úradníka, ale ani tej najposlednejšej persóny, ktorá mená charakter, ani žiadne morálne zásady. Klame ako jedna, tak i druhá strana. Na obhajobu svojich tvrdení a v snahe dosiahnuť svoj cieľ [...]

Keď jeden tvrdí, že sú bombardované civilné a druhý vojenské ciele!

30.12.2023

V minulosti som na svoj blog v Pravde písal pomerne často a mal som svojich čitateľov, s ktorými som sa delil o svoje názory. Od doby, čo som napísal pár článkov vzťahujúcich sa k Ukrajine som nadobudol dojem, že s mojimi článkami vo vzťahu k čítanosti, či diskusným príspevkom bolo manipulované a to tak, že boli takpovediac „upozaďované“ a to i vrátane [...]

Rusko Navaľnyj úmrtie

Biskup na Veľký piatok prirovnal zaobchádzanie s Navaľným k osudu Ježiša

29.03.2024 15:17

„Skončil až v neľudskom gulagu v polárnom ľade," povedal. Zvyšok sveta uvidí "jeho posolstvo slobody" vo večnosti, povedal biskup.

Rural Emergency Hospitals

Slováci si skryli kódy pod klobúky a nadchli špičkových amerických technológov

29.03.2024 15:00

Organizácia Slovak PRO pomáha Slovákom uchytiť sa na americkom trhu. Kto má skvelé nápady, má šancu uspieť aj v silnej konkurencii v USA.

zalužnyj, syrskyj

Syrskyj: Rusi vypália šesťkrát viac munície. V Charkove sme mohli dosiahnuť viac

29.03.2024 14:16, aktualizované: 15:55

Ukrajinské obranné sily pozdĺž celej rozsiahlej frontovej línie podľa neho majú len minimum zbraní a munície.

Maďarsko polícia pobodanie péter baumann

Obeť a dvoch zranených si vyžiadal výbuchu v bytovke v Budapešti

29.03.2024 13:10, aktualizované: 15:42

Evakuovať museli 50 ľudí.

eduard

"Najväčšia hlúposť je diskutovať o hlúposti s hlúpymi" (Aristoteles).

Štatistiky blogu

Počet článkov: 165
Celková čítanosť: 1087791x
Priemerná čítanosť článkov: 6593x

Autor blogu

Kategórie